Tunneäly ja työhyvinvointi
Pyyhtiä, Iida (2023)
Pyyhtiä, Iida
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023053015879
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023053015879
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli kartoittaa tunneälyn vaikutusta työhyvinvointiin ravintola-alalla. Työ toteutettiin haastattelemalla viittä asiakaspalvelutehtävissä ravintolassa työskentelevää henkilöä. Haastatteluista saatuihin vastauksiin pohjautuen oli tavoitteena luoda keinoja, joiden kanssa voitaisiin tunneälyn kehittämisen kautta parantaa työhyvinvointia. Haastattelut tehtiin teemahaastatteluina, ja haastatteluiden analysoimisessa hyödynnettiin aineistolähtöistä analyysiä. Tuloksena saatiin alalla hyödynnettäviä toimintaehdotuksia tunneälyn kehittämiseen työympäristössä. Näitä toimintaehdotuksia olivat kommunikaation, ryhmäytymisen, esihenkilöiden esimerkin ja työntekijöiden aktiivisen osallistamisen parissa tapahtuva toiminta.