Yhdessä kehittämällä kohti sujuvampaa arkea : ravintolan työyhteisön tehtävänkuvien kehittäminen
kettunen, kirsi (2023)
kettunen, kirsi
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052413822
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052413822
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö tehtiin Oulun yliopistollisen sairaalan ateriapalveluille. Kehittämiskohteena oli ravintola Kotkan työnkuvat. Opinnäytetyö toteutettiin työyhteisössä muodostuneen tarpeen pohjalta. Työnkehittämismenetelmänä käytettiin työyhteisölähtöistä menetelmää.
Työ toteutettiin osallistamalla työyhteisö tiedontuotantoon ja toiminnan kehittämiseen työn asiantuntijoina. Osallistamalla työyhteisö tiedon tuotantoon pyrittiin saamaan esille, työyhteisön jäsenille työvuosien kautta muodostunutta ammattiosaamiseen sisältyvää tietoa. Tämän tiedon esille tuomisen kautta pyrittiin kartoittamaan tehtävänkuviin liittyvät päivittäiset työtehtävät.
Havainnoimalla työyhteisöä ja työyhteisön toimintatapoja pyrittiin kartoittamaan työyhteisön päivittäistä toimintaa ja hahmottamaan mahdollisia muutostarpeita toiminnan sujuvoittamiseksi. Havainnoinnin avulla selvisi, että laajemmalle ja syvällisemmälle tarkkailulle on tarve jatkossa.
Kehittämistyön tavoitteena oli kehittää ravintolan työyhteisölle selkeät ja yhden mukaiset kuvaukset päivittäisistä työvuoron työtehtävistä. Kehittämistyön konkreettisena tuotoksena syntyi yhtenäiset ja työntekijöiden työtä tukevat kirjalliset tehtävänkuvat Oulun yliopistollisen sairaalan ateriapalveluiden isoimpaan henkilöstöravintolaan.
Toiminnallisen opinnäytetyön toteutusvaiheessa yrityksen ateriahinnan muutos aiheutti asiakasmäärän laskun. Kannattavan yritystoiminnan vuoksi tämä aiheutti muutostarpeen palveluprosessin toteuttavassa työyhteisön määrässä. Tehtävän kuvien kirjoitusprosessi aloitettiin uudelleen ja tehtävänkuvat laadittiin 4 hengelle kuuden ihmisen sijasta.
Työ toteutettiin osallistamalla työyhteisö tiedontuotantoon ja toiminnan kehittämiseen työn asiantuntijoina. Osallistamalla työyhteisö tiedon tuotantoon pyrittiin saamaan esille, työyhteisön jäsenille työvuosien kautta muodostunutta ammattiosaamiseen sisältyvää tietoa. Tämän tiedon esille tuomisen kautta pyrittiin kartoittamaan tehtävänkuviin liittyvät päivittäiset työtehtävät.
Havainnoimalla työyhteisöä ja työyhteisön toimintatapoja pyrittiin kartoittamaan työyhteisön päivittäistä toimintaa ja hahmottamaan mahdollisia muutostarpeita toiminnan sujuvoittamiseksi. Havainnoinnin avulla selvisi, että laajemmalle ja syvällisemmälle tarkkailulle on tarve jatkossa.
Kehittämistyön tavoitteena oli kehittää ravintolan työyhteisölle selkeät ja yhden mukaiset kuvaukset päivittäisistä työvuoron työtehtävistä. Kehittämistyön konkreettisena tuotoksena syntyi yhtenäiset ja työntekijöiden työtä tukevat kirjalliset tehtävänkuvat Oulun yliopistollisen sairaalan ateriapalveluiden isoimpaan henkilöstöravintolaan.
Toiminnallisen opinnäytetyön toteutusvaiheessa yrityksen ateriahinnan muutos aiheutti asiakasmäärän laskun. Kannattavan yritystoiminnan vuoksi tämä aiheutti muutostarpeen palveluprosessin toteuttavassa työyhteisön määrässä. Tehtävän kuvien kirjoitusprosessi aloitettiin uudelleen ja tehtävänkuvat laadittiin 4 hengelle kuuden ihmisen sijasta.