BRC-standardin mukaisten työohjeiden laatiminen lihavalmistepakkaamoon
Pystykoski, Juho (2022)
Pystykoski, Juho
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121830775
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121830775
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Atria Lihavalmiste Oy. Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda lihavalmistepakkaamon, grillimakkaroiden pakkausosastolle uudet kirjalliset työohjeet. Työohjeiden tuli olla uuden BRC-laatustandardien mukaiset. Toimeksiantaja edellytti työohjeilta myös kattavaa työturvallisuusosiota.
BRC-sertifikaatin saaminen osoittaa yrityksen pätevyyden HACCP-järjestelmän, elintarviketurvallisuuden, hygienian sekä laatujärjestelmän osalta. Se on osoitus sitoutumisesta kuluttajaturvallisuuteen ja sidosryhmäsuhteiden ylläpitoon. Sertifikaatti on myös kilpailuvaltti markkinoilla.
Työ aloitettiin selvittämällä, mitä BRC-standardi vaati työohjeilta. Osaston työntekijöitä ja työnjohtajaa haastateltiin työpisteiden työtehtävistä. Lisäksi selvitettiin, minkälaisia ohjeita löytyy osastolta jo ennestään.
Haastattelujen ja opitun perusteella laadittiin jokaiselle työpisteelle omat kirjalliset työohjeet. Pakkausosastolle luotiin yhdelletoista pakkauslinjalle oma työohjeensa sekä kolme aputöitä koskevaa työohjetta. Työohjeet tehtiin BRC-standardin vaatimusten mukaisesti. Työohjeista saatu palaute on ollut positiivista, ja osaston työnjohtaja on hyväksynyt työohjeet käyttöön. Virallinen tulos saadaan vasta kun osastolle suoritetaan virallinen BRC-auditointi.
Opinnäytetyön julkisessa versiossa on salattu työohjeet ja standardin vaatimukset liike- ja ammattisalaisuuksien vuoksi.
BRC-sertifikaatin saaminen osoittaa yrityksen pätevyyden HACCP-järjestelmän, elintarviketurvallisuuden, hygienian sekä laatujärjestelmän osalta. Se on osoitus sitoutumisesta kuluttajaturvallisuuteen ja sidosryhmäsuhteiden ylläpitoon. Sertifikaatti on myös kilpailuvaltti markkinoilla.
Työ aloitettiin selvittämällä, mitä BRC-standardi vaati työohjeilta. Osaston työntekijöitä ja työnjohtajaa haastateltiin työpisteiden työtehtävistä. Lisäksi selvitettiin, minkälaisia ohjeita löytyy osastolta jo ennestään.
Haastattelujen ja opitun perusteella laadittiin jokaiselle työpisteelle omat kirjalliset työohjeet. Pakkausosastolle luotiin yhdelletoista pakkauslinjalle oma työohjeensa sekä kolme aputöitä koskevaa työohjetta. Työohjeet tehtiin BRC-standardin vaatimusten mukaisesti. Työohjeista saatu palaute on ollut positiivista, ja osaston työnjohtaja on hyväksynyt työohjeet käyttöön. Virallinen tulos saadaan vasta kun osastolle suoritetaan virallinen BRC-auditointi.
Opinnäytetyön julkisessa versiossa on salattu työohjeet ja standardin vaatimukset liike- ja ammattisalaisuuksien vuoksi.