Anniskelun palvelukäsikirja Kaukametsän tilausravintoloille
Tervo, Jukka-Pekka (2007)
Tervo, Jukka-Pekka
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2007
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122167
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122167
Tiivistelmä
Kaukametsän ravintolat on Kajaanin Mamselliin kuuluva ravintolayksikkö, joka toimii
pääsääntöisesti tilausravintolana. Kajaanin Mamsellin laatiman Laatukäsikirjan mukaan jokaisen
Mamsellin omistaman ravintolan on suunniteltava toimipisteelleen palvelukäsikirja, jonka mukaan
toimipisteessä toimitaan. Tässä opinnäytetyössä tarkoituksena oli kehittää ja tarkentaa Kaukametsän
ravintolan palvelukäsikirjan alkoholijuomia koskevaa kohtaa paremmin käytännön työtä
palvelevaksi. Erityisesti tavoitteena oli auttaa uusia työntekijöitä, joilla ei ole paljon kokemusta
anniskelusta tai alkoholilainsäädännöstä.
Anniskelun palvelukäsikirjan sisältö rakennettiin hyvin pitkälle ravintolapäällikön toiveiden
mukaan. Lisäksi käytin hyväkseni omaa työkokemustani Kaukametsässä sekä vuoropäällikön
mielipiteitä. Laatutyön ja alkoholilainsäädännön osalta käytettiin alaan liittyvää kirjallisuutta.
Opinnäytetyön tuloksena Kaukametsän palvelukäsikirjan Alkoholijuomat-osiota tarkennettiin
laajemmaksi ja kattavammaksi omaksi Anniskelun palvelukäsikirjaksi. Anniskelun
palvelukäsikirjan pohjalta tehtiin työpistekohtaisesti uusille työntekijöille tarkoitetut anniskelun
työohjeistukset.
Anniskelun palvelukäsikirjan valmistuttua Kaukametsän ravintoloiden ja Kajaanin Mamsellin
henkilökunta tutustui siihen ja antoi sille palautetta sen toimivuudesta. Palautteen perusteella
Anniskelun palvelukäsikirja ja sen mukaan laaditut selkeät työohjeistukset auttavat uusia
työntekijöitä perehtymään ja sisäistämään talon anniskelutoiminnan.
Arkistoidussa opinnäytetyössä ei ole liitettä.
pääsääntöisesti tilausravintolana. Kajaanin Mamsellin laatiman Laatukäsikirjan mukaan jokaisen
Mamsellin omistaman ravintolan on suunniteltava toimipisteelleen palvelukäsikirja, jonka mukaan
toimipisteessä toimitaan. Tässä opinnäytetyössä tarkoituksena oli kehittää ja tarkentaa Kaukametsän
ravintolan palvelukäsikirjan alkoholijuomia koskevaa kohtaa paremmin käytännön työtä
palvelevaksi. Erityisesti tavoitteena oli auttaa uusia työntekijöitä, joilla ei ole paljon kokemusta
anniskelusta tai alkoholilainsäädännöstä.
Anniskelun palvelukäsikirjan sisältö rakennettiin hyvin pitkälle ravintolapäällikön toiveiden
mukaan. Lisäksi käytin hyväkseni omaa työkokemustani Kaukametsässä sekä vuoropäällikön
mielipiteitä. Laatutyön ja alkoholilainsäädännön osalta käytettiin alaan liittyvää kirjallisuutta.
Opinnäytetyön tuloksena Kaukametsän palvelukäsikirjan Alkoholijuomat-osiota tarkennettiin
laajemmaksi ja kattavammaksi omaksi Anniskelun palvelukäsikirjaksi. Anniskelun
palvelukäsikirjan pohjalta tehtiin työpistekohtaisesti uusille työntekijöille tarkoitetut anniskelun
työohjeistukset.
Anniskelun palvelukäsikirjan valmistuttua Kaukametsän ravintoloiden ja Kajaanin Mamsellin
henkilökunta tutustui siihen ja antoi sille palautetta sen toimivuudesta. Palautteen perusteella
Anniskelun palvelukäsikirja ja sen mukaan laaditut selkeät työohjeistukset auttavat uusia
työntekijöitä perehtymään ja sisäistämään talon anniskelutoiminnan.
Arkistoidussa opinnäytetyössä ei ole liitettä.