Vesileikattavien käyttötarvikkeiden suunnittelu keittiöympäristöön
Lehtiniemi, Laura (2014)
Lehtiniemi, Laura
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405158027
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405158027
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli suunnitella vesileikattavien käyttötarvikkeiden mallisto keittiöympäristöön. Työssä selvitettiin, miten vesileikkaustekniikkaa voi hyödyntää tuotteiden valmistuksessa ja millainen on toimiva keittiön käyttötarvike.
Tiedonhankintaosuudessa vastauksia tutkimuskysymyksiin selvitettiin kirjallisuuden ja muiden lähteiden avulla. Markkinoilla olevia kilpailevia tuotteita kartoitettiin strategisten ryhmien analyysillä. Kuluttajakohderyhmän löytämiseksi toteutettiin kyselytutkimus, jonka avulla selvitettiin myös kuluttajien toiveita keittiön käyttötarvikkeista. Lisäksi kyselyn tavoitteena oli löytää tarve uudenlaiselle tuotteelle keittiöympäristössä.
Produktiivisessa osassa suunniteltiin viisi konseptia keittiön käyttötarvikkeista. Käyttäjäraadin avulla valittiin yksi konsepti jatkokehitettäväksi. Valitusta konseptista valmistettiin prototyypit.
Tiedonhankintaosuudessa vastauksia tutkimuskysymyksiin selvitettiin kirjallisuuden ja muiden lähteiden avulla. Markkinoilla olevia kilpailevia tuotteita kartoitettiin strategisten ryhmien analyysillä. Kuluttajakohderyhmän löytämiseksi toteutettiin kyselytutkimus, jonka avulla selvitettiin myös kuluttajien toiveita keittiön käyttötarvikkeista. Lisäksi kyselyn tavoitteena oli löytää tarve uudenlaiselle tuotteelle keittiöympäristössä.
Produktiivisessa osassa suunniteltiin viisi konseptia keittiön käyttötarvikkeista. Käyttäjäraadin avulla valittiin yksi konsepti jatkokehitettäväksi. Valitusta konseptista valmistettiin prototyypit.