Panimoprosessin optimointi : Rataspanimo Oy
Stenman, Saara (2022)
Stenman, Saara
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052511900
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052511900
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli optimoida ja kehittää Kuninkaantien panimon (Rataspanimo Oy) toimintaa monipuolisesti tukien panimon omia kasvuhaaveita ja ajatuksia. Kuninkaantien panimon tavoitteena oli tuotannon kasvattaminen ja sen myötä vakituisten panimotyöntekijöiden palkkaaminen. Lisäksi tilankäyttöä haluttiin optimoida ja varastointia kehittää selkeämmäksi. Optimoinnin lisäksi opinnäytetyössä tehtiin laaja nykytilanteen kartoitus panimosta aina raaka-aineista valmiin tuotteen pullotukseen, tilaan ja varastointiin. Opinnäytetyö toteutettiin kevään 2022 aikana panimon tiloissa.
Tämän opinnäytetyön teoriassa käsiteltiin laajasti oluenvalmistusprosessia ja raaka-aineita sekä prosessin optimoinnin teoriaa. Opinnäytetyön käytännön osuus toteutettiin omien havaintojen avulla eli työn tulokset perustuivat osallistuvaan havainnointiin ja haastatteluihin sekä näiden yhdistettyihin päätelmiin. Opinnäytetyön tuloksena saatiin laaja nykytilanteen kartoitus Kuninkaantien panimosta, kattavia haastatteluita sekä käsiteltiin laajasti kehitysmahdollisuuksia.
Tämän opinnäytetyön teoriassa käsiteltiin laajasti oluenvalmistusprosessia ja raaka-aineita sekä prosessin optimoinnin teoriaa. Opinnäytetyön käytännön osuus toteutettiin omien havaintojen avulla eli työn tulokset perustuivat osallistuvaan havainnointiin ja haastatteluihin sekä näiden yhdistettyihin päätelmiin. Opinnäytetyön tuloksena saatiin laaja nykytilanteen kartoitus Kuninkaantien panimosta, kattavia haastatteluita sekä käsiteltiin laajasti kehitysmahdollisuuksia.