Perehdyttäjän rooli työntekijän alkutaipaleella : perehdytysoppaan toteuttaminen Don Papa Oy:n keittiölle
Kaijansinkko, Jenna; Kuitunen, Roosa (2022)
Kaijansinkko, Jenna
Kuitunen, Roosa
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205118636
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205118636
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa perehdytysopas Lappeenrannassa sijaitsevan Don Papa Oy:n keittiölle. Yrityksellä ei ollut kirjallista perehdytysopasta vielä lainkaan. Tutkimusmenetelmänä oli laadullinen tutkimusmenetelmä, jossa haastateltiin esimiehiä kahdesta ravintolasta sekä pidettiin kysely työntekijöille.
Teoriaosuudessa käsiteltiin perehdytysprosessia ja perehdytystä yleisesti, perehdytystä ravintola-alalla, perehdytykseen liittyviä säädöksiä, toimeksiantajaa sekä tutkimusmenetelmiä. Teoreettisena viitekehyksenä toimii aiheeseen liittyvät kirjallisuudet, erilaiset sähköiset lähteet sekä artikkelit.
Toiminnallisessa osuudessa tehtiin konkreettinen perehdytysopas toimeksiantajalle. Perehdytysoppaassa on kerrottu kaikki, mitä uusi työntekijä tarvitsee tietää ensimmäisenä työpäivänä. Perehdytysopas tulee vain toimeksiantajalle.
Teoriaosuudessa käsiteltiin perehdytysprosessia ja perehdytystä yleisesti, perehdytystä ravintola-alalla, perehdytykseen liittyviä säädöksiä, toimeksiantajaa sekä tutkimusmenetelmiä. Teoreettisena viitekehyksenä toimii aiheeseen liittyvät kirjallisuudet, erilaiset sähköiset lähteet sekä artikkelit.
Toiminnallisessa osuudessa tehtiin konkreettinen perehdytysopas toimeksiantajalle. Perehdytysoppaassa on kerrottu kaikki, mitä uusi työntekijä tarvitsee tietää ensimmäisenä työpäivänä. Perehdytysopas tulee vain toimeksiantajalle.