Koronaviruspandemian vaikutus ravintola-alan yrityksiin : Kymenlaaksossa toimiva baari ja ravintola
Rännel, Anton (2022)
Rännel, Anton
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202204014359
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202204014359
Tiivistelmä
Koronapandemia toi ravitsemisliikkeiden toimintaan rajoituksia hallituksen toimesta keväällä 2020. Opinnäytetyössä havainnollistettiin ja tuotiin yleiseen tietoisuuteen koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vaikutuksia ravintoloihin sekä baareihin käyttäen baaria sekä ravintolaa Kymenlaaksosta havainnollistavana esimerkkinä.
Opinnäytetyössä tarkasteltiin koronan vaikutuksia yritysten toiminnan laajuuteen, kannattavuuteen, maksuvalmiuteen sekä vakavaraisuuteen. Tutkimusmenetelmänä käytettiin tilinpäätösanalyysiä ja se tehtiin tapaustutkimuksena. Aineistoa kerättiin tilinpäätöksistä, raporteista sekä valtioneuvoston ja muiden viranomaisten tiedotteista sekä päätöksistä. Työn alussa on yleiskatsaus koronasta sekä toteutetuista rajoituksista, jotta koronan ja rajoitusten yhteys selviää. Sitä seuraavat tutkimuksessa käytettävät tunnusluvut esitettynä. Kahdeksannessa sekä yhdeksännessä luvussa esitellään yritysten X ja Y tilinpäätökset ennen koronapandemiaa sekä rajoitusten alla toimineen tilikauden tilinpäätös. Sitä seuraavassa luvussa vertailtiin yritysten tunnuslukuja toimialaan. Luvussa 11 käsitellään tutkimuksen tulos.
Työssä esiteltiin koronapandemian vaikutuksia ravintola-alaan kahden yrityksen tapaustutkimuksena sekä vertailuna toimialaan. The government-imposed restrictions on the operations of restaurant businesses due the corona pandemic in the spring of 2020. The thesis illustrated and brought to public attention the effects of the restrictions caused by the corona pandemic on restaurants and bars using the bar and restaurant in Kymenlaakso as an illustrative example.
The thesis examined the effects of the corona on the scope of companies’ operations, profitability, liquidity, and solvency. The research method that was used was financial statement analysis and it was conducted as a case study. Material was collected from financial statements, reports, bulletins and decisions of the government and other authorities. At the beginning of the work there is an overview of the corona and the implemented restrictions to clarify the connection between the corona and the restrictions.
This was followed by the indicators used in the study. Chapters eight and nine present the financial statements of the companies X and Y before the interest rate pandemic and the financial statements for the financial year under restrictions. The following chapter compares the key figures of the companies with the industry. Chapter eleven discusses the outcome of the study.
The study presented the effects of the corona pandemic on the restaurant industry as a case study of two companies and as a comparison to the industry.
Opinnäytetyössä tarkasteltiin koronan vaikutuksia yritysten toiminnan laajuuteen, kannattavuuteen, maksuvalmiuteen sekä vakavaraisuuteen. Tutkimusmenetelmänä käytettiin tilinpäätösanalyysiä ja se tehtiin tapaustutkimuksena. Aineistoa kerättiin tilinpäätöksistä, raporteista sekä valtioneuvoston ja muiden viranomaisten tiedotteista sekä päätöksistä. Työn alussa on yleiskatsaus koronasta sekä toteutetuista rajoituksista, jotta koronan ja rajoitusten yhteys selviää. Sitä seuraavat tutkimuksessa käytettävät tunnusluvut esitettynä. Kahdeksannessa sekä yhdeksännessä luvussa esitellään yritysten X ja Y tilinpäätökset ennen koronapandemiaa sekä rajoitusten alla toimineen tilikauden tilinpäätös. Sitä seuraavassa luvussa vertailtiin yritysten tunnuslukuja toimialaan. Luvussa 11 käsitellään tutkimuksen tulos.
Työssä esiteltiin koronapandemian vaikutuksia ravintola-alaan kahden yrityksen tapaustutkimuksena sekä vertailuna toimialaan.
The thesis examined the effects of the corona on the scope of companies’ operations, profitability, liquidity, and solvency. The research method that was used was financial statement analysis and it was conducted as a case study. Material was collected from financial statements, reports, bulletins and decisions of the government and other authorities. At the beginning of the work there is an overview of the corona and the implemented restrictions to clarify the connection between the corona and the restrictions.
This was followed by the indicators used in the study. Chapters eight and nine present the financial statements of the companies X and Y before the interest rate pandemic and the financial statements for the financial year under restrictions. The following chapter compares the key figures of the companies with the industry. Chapter eleven discusses the outcome of the study.
The study presented the effects of the corona pandemic on the restaurant industry as a case study of two companies and as a comparison to the industry.