Hunajamarinoitujen broilerin fileesuikaleiden tuotehuolto : Marinadilaadun kehittäminen
Myllylä, Tiina (2014)
Myllylä, Tiina
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403143183
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403143183
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä suoritettiin tuotehuolto hunajamarinoiduille broilerin fileesuikaleille. Tavoitteena oli parantaa marinadin laatua niin, että saataisiin aikaan kuluttajien tarpeisiin monipuolisemmin vastaava tuote. Tavoitteena oli parantaa tuotteen ulkonäköä muuttamatta tuotteen makua. Teoriaosuudessa tarkasteltiin marinoinnin tarkoitusta, marinadien ainesosia ja niiden merkitystä marinadissa. Perehdyttiin myös marinadien ominaisuuksiin.
Marinadista kartoitettiin muokattavia kohteita vertailemalla huollettavaa tuotetta muihin olemassa oleviin tuotteisiin. Muokkaamalla ainesosia ja muuttamalla niiden määrää ja keskinäistä suhdetta, valmistettiin koeversioita, joiden toimivuutta arvioitiin aistinvaraisin arviointimenetelmin.
Valmiin version hyväksyttävyys testattiin sekä asiantuntija- että kuluttajaraadilla. Uudelle versiolle tehtiin säilyvyyskokeet sekä laboratoriossa, että aistinvaraisesti. Myös tuotteen suolapitoisuus ja pH analysoitiin laboratoriossa.
Marinadista kartoitettiin muokattavia kohteita vertailemalla huollettavaa tuotetta muihin olemassa oleviin tuotteisiin. Muokkaamalla ainesosia ja muuttamalla niiden määrää ja keskinäistä suhdetta, valmistettiin koeversioita, joiden toimivuutta arvioitiin aistinvaraisin arviointimenetelmin.
Valmiin version hyväksyttävyys testattiin sekä asiantuntija- että kuluttajaraadilla. Uudelle versiolle tehtiin säilyvyyskokeet sekä laboratoriossa, että aistinvaraisesti. Myös tuotteen suolapitoisuus ja pH analysoitiin laboratoriossa.