Teemallisten juhlatilaisuuksien suunnittelu ja tuotteistaminen : case: Ravintola Walimon Casseli
Hihnala, Hanna; Ketola, Sonja (2014)
Hihnala, Hanna
Ketola, Sonja
Lahden ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403062883
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403062883
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena on suunnitella ravintola Walimon Casselille myyntivalmiita teemallisia juhlapalvelutuotteita. Tuotteilla pyritään luomaan kohderyhmälle, yrityksille, mieleenpainuvia, yhteishenkeä kohottavia hetkiä, elämyksiä sekä irtaantumista arjesta. Juhlatuotteet eroavat toisistaan teemallisesti, mutta tilaisuuden kulku on suunniteltu saman rungon mukaan.
Tämä opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosuudessa avataan työn kannalta keskeisiä käsitteitä, joita ovat tuotekehitys, juhlatilaisuuden suunnitteleminen ja elämyksellisyys. Työn toiminnallisessa osuudessa käydään läpi teemallisten juhlapalvelutuotteiden kehittämisprosessi. Tätä osuutta varten toteutetaan tarkkaileva ja jäsennelty havainnointi toimeksiantajan järjestämässä juhlatilaisuudessa. Havainnoinnin tarkoituksena on selvittää, miten yrityksen nykyiset juhlapalvelutuotteet toimivat ja miten niitä voisi kehittää. Havainnoinnista saatuja tuloksia käytetään teemallisten juhlapalvelutuotteiden suunnittelun tukena.
Opinnäytetyön tuotoksena ovat valmiit teemalliset juhlapalvelutuotteet, jotka ovat: Viva Las Vegas – Hauskanpitoa Las Vegasin tyyliin, Cha Cha Cha – Lattaritanssien pyörteissä ja Magic Night – Taianomaisia elämyksiä. Juhlapalvelutuotteista on koottu työn liitteeksi tuotekortit, joista asiakas näkee kaikki tuotteen olennaiset elementit ja hinnan. Tuotoksien kautta toimeksiantajalla on mahdollisuus esittää asiakkaille valmiita juhlatuotevaihtoehtoja, joiden kautta ravintola Walimon Casselin myyntityö helpottuu ja toiminta on tehokkaampaa.
Tämä opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosuudessa avataan työn kannalta keskeisiä käsitteitä, joita ovat tuotekehitys, juhlatilaisuuden suunnitteleminen ja elämyksellisyys. Työn toiminnallisessa osuudessa käydään läpi teemallisten juhlapalvelutuotteiden kehittämisprosessi. Tätä osuutta varten toteutetaan tarkkaileva ja jäsennelty havainnointi toimeksiantajan järjestämässä juhlatilaisuudessa. Havainnoinnin tarkoituksena on selvittää, miten yrityksen nykyiset juhlapalvelutuotteet toimivat ja miten niitä voisi kehittää. Havainnoinnista saatuja tuloksia käytetään teemallisten juhlapalvelutuotteiden suunnittelun tukena.
Opinnäytetyön tuotoksena ovat valmiit teemalliset juhlapalvelutuotteet, jotka ovat: Viva Las Vegas – Hauskanpitoa Las Vegasin tyyliin, Cha Cha Cha – Lattaritanssien pyörteissä ja Magic Night – Taianomaisia elämyksiä. Juhlapalvelutuotteista on koottu työn liitteeksi tuotekortit, joista asiakas näkee kaikki tuotteen olennaiset elementit ja hinnan. Tuotoksien kautta toimeksiantajalla on mahdollisuus esittää asiakkaille valmiita juhlatuotevaihtoehtoja, joiden kautta ravintola Walimon Casselin myyntityö helpottuu ja toiminta on tehokkaampaa.