Ravintola Kalajärven asiakastyytyväisyys ja asiakaspalautejärjestelmän luominen
Martonen, Johanna (2014)
Martonen, Johanna
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403052869
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201403052869
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Ravintola Kalajärven asiakastyytyväisyyttä ja palvelun laatua asiakastyytyväisyystutkimuksen avulla. Asiakastyytyväisyystutkimuksen ohella tavoitteena oli ideoida yksinkertainen asiakaspalautejärjestelmä yrityksen käytettäväksi, jonka avulla se voi seurata tyytyväisyyden tasoa. Ravintola Kalajärvi on Seinäjoen Peräseinäjoella toimiva monen palvelun rantaravintola. Ravintola Kalajärvi on olennainen osa Kalajärven matkailukeskusta.
Asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin kesän 2013 aikana ravintolan tiloissa. Lomakkeet olivat jaossa kahden viikon ajan ja vastauksia saatiin takaisin 69 kappaletta.
Opinnäytetyön teoriaosuus käsittelee palvelua, palvelun laatua, asiakastyytyväisyyttä, asiakaspalautejärjestelmää sekä tutkimuksen toteuttamista. Lopuksi käydään läpi asiakastyytyväisyystutkimuksen tulokset ja tehdään niiden pohjalta kehittämisehdotuksia ja johtopäätöksiä. Tulokset analysoitiin Exceliä käyttäen ja niitä havainnollistamaan piirrettiin kuvioita.
Tutkimuksesta saatujen tulosteen pohjalta voidaan sanoa, että Ravintola Kalajärven asiakastyytyväisyys on melko hyvällä mallilla. Asiakkaiden antamasta palautteesta välittyi niin positiivista kuin negatiivistakin sanomaa. Tutkimuksen perusteelle ilmeni useita varteenotettavia ja toteuttamiskelpoisia kehittämisehdotuksia sekä toiminnan epäkohtia. Yleisellä tasolla asiakastyytyväisyys oli kuitenkin hyvällä tasolla.
Tutkimuksella on merkitystä yritykselle, sillä palautejärjestelmän avulla se voi seurata tyytyväisyyden tasoa säännöllisesti ja huomioida toimintansa epäkohtia. Lisäksi yritys voi kehittää toimintaansa vastaamaan paremmin asiakkaidensa tarpeita.
Asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin kesän 2013 aikana ravintolan tiloissa. Lomakkeet olivat jaossa kahden viikon ajan ja vastauksia saatiin takaisin 69 kappaletta.
Opinnäytetyön teoriaosuus käsittelee palvelua, palvelun laatua, asiakastyytyväisyyttä, asiakaspalautejärjestelmää sekä tutkimuksen toteuttamista. Lopuksi käydään läpi asiakastyytyväisyystutkimuksen tulokset ja tehdään niiden pohjalta kehittämisehdotuksia ja johtopäätöksiä. Tulokset analysoitiin Exceliä käyttäen ja niitä havainnollistamaan piirrettiin kuvioita.
Tutkimuksesta saatujen tulosteen pohjalta voidaan sanoa, että Ravintola Kalajärven asiakastyytyväisyys on melko hyvällä mallilla. Asiakkaiden antamasta palautteesta välittyi niin positiivista kuin negatiivistakin sanomaa. Tutkimuksen perusteelle ilmeni useita varteenotettavia ja toteuttamiskelpoisia kehittämisehdotuksia sekä toiminnan epäkohtia. Yleisellä tasolla asiakastyytyväisyys oli kuitenkin hyvällä tasolla.
Tutkimuksella on merkitystä yritykselle, sillä palautejärjestelmän avulla se voi seurata tyytyväisyyden tasoa säännöllisesti ja huomioida toimintansa epäkohtia. Lisäksi yritys voi kehittää toimintaansa vastaamaan paremmin asiakkaidensa tarpeita.