Työhyvinvointipäivä Olutravintola Konttorin henkilökunnalle
Tyrmi, Tomi; Tahvanainen, Emilia (2013)
Tyrmi, Tomi
Tahvanainen, Emilia
Tampereen ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013062714533
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013062714533
Tiivistelmä
Opinnäytetyönä on suunniteltu ja toteutettu työhyvinvointipäivä Olutravintola Konttorin henkilökunnalle. Työn tarkoitus on parantaa henkilökunnan työhyvinvoitia sekä yhteistyökykyä. Lisäksi tavoitteena on kerätä palautetta päivän onnistumisesta, sekä kehittämiskohteista. Menetelminä on käytetty havainnointia, sekä henkilökunnalle lähetettyavointa kyselylomaketta. Teoreettinen viitekehys rakentuu kirja-, sekä Internetlähteistä, jotka käsittelevät henkistä työhyvinvointia, tapahtuman järjestämistä sekä benchmarkkausta. Työssä myös pohditaan mitä elementtejä työhyvinvointipäivästä olisi mahdollista siirtää muihin organisaatioihin.
Työhyvinvointipäivä oli onnistunut ja osallistujat nauttivat sen sisältämästä ohjelmasta. Erityistä kiitosta tapahtuma sai sen positiivisista vaikutuksista työilmapiiriin. Henkilökohtaiset hyvinvoinnin kokemukset jäivät kuitenkin vähäisiksi. Kokonaisvaltainen työhyvinvointi syntyy pitkällä aikavälillä ja tämä tapahtuma oli vain yksi tärkeä osa sitä.
Avainasemassa onnistuneen työhyvinvointipäivän luomisessa on kohderyhmän tarpeiden tunteminen. Ohjelmasisältö tulee olla tasapainossa järjestetyn ohjelman ja vapaan seurustelun kesken. Tulevaisuudessa työhyvinvointipäivää järjestäessä kannattaa painottaa henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyviä asioita, jotta tapahtuma eroaisi riittävästi normaalista henkilökunnan virkistäytymisillasta.
Työhyvinvointipäivä oli onnistunut ja osallistujat nauttivat sen sisältämästä ohjelmasta. Erityistä kiitosta tapahtuma sai sen positiivisista vaikutuksista työilmapiiriin. Henkilökohtaiset hyvinvoinnin kokemukset jäivät kuitenkin vähäisiksi. Kokonaisvaltainen työhyvinvointi syntyy pitkällä aikavälillä ja tämä tapahtuma oli vain yksi tärkeä osa sitä.
Avainasemassa onnistuneen työhyvinvointipäivän luomisessa on kohderyhmän tarpeiden tunteminen. Ohjelmasisältö tulee olla tasapainossa järjestetyn ohjelman ja vapaan seurustelun kesken. Tulevaisuudessa työhyvinvointipäivää järjestäessä kannattaa painottaa henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyviä asioita, jotta tapahtuma eroaisi riittävästi normaalista henkilökunnan virkistäytymisillasta.