The Taste Preferences of Finnish People Towards Southeast Asian Food : The Case of Vietnamese Food and Thai Food
Dinh, Linh (2013)
Dinh, Linh
Vaasan ammattikorkeakoulu
2013

Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Finland
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305148254
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305148254
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää suomalaisten kuluttajien kiinnostustaso Kaakkois-Aasialaista ruokaa kohtaan. Tässä tutkimuksessa keskityttiin vietnamilaiseen ja thaimaalaiseen ruokaan. Lisäksi tavoitteena oli että tätä opinnäytetyötä voidaan käyttää jatkoselvityksiin samasta aiheesta. Tutkimusosuus tehtiin käyttäen kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimusmenetelmänä oli kyselylomake, johon haastateltiin yli 18-vuotiaita suomalaisia. Kysely toteutettiin pääasiassa Vaasan ammattikorkeakoulussa sekä Facebookissa. Pääteoriat, joita kyselyssä sovellettiin, ovat maun ja makumieltymysten teoriat. Myös kulttuuriteoria otettiin huomioon kysymyksiä laadittaessa. Vastaajien tuli täyttää kaksi vaatimusta: Vastaajan täytyi olla suomalainen ja maistanut joko vietnamilaista ja thaimaalaista ruokaa. Tutkimus analyysi paljasti, että suomalaisilla on tietoa, kiinnostusta ja positiivisia ajatuksia Vietnamilaisesta ja Thaimaalaisesta ruoasta, vaikka suurin vastaajisa ei ole käynyt Vietnamissa tai Thaimaassa. Tämä osoittaa, että Kaakkois-Aasialaisella ruoalla on mahdollisuus parempaan menestykseen Suomessa. Tämä päätelmä tarvitsee tuekseen kuitenkin syvällisempiä tutkimustuloksia.