Elämyksellinen Tasting-tilaisuus : Olutkulttuurista kertominen ohjaustoiminnan keinoin
Ruokamo, Joonas (2013)
Ruokamo, Joonas
Hämeen ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201304084133
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201304084133
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli uudenlaisen, kustannustehokkaan oluen tasting-tilaisuuden kehittäminen. Olutkulttuuri ja oluen kuluttaminen ovat ajankohtaisia aiheita, ja opinnäytetyöntekijällä on aiheeseen henkilökohtaista kiinnostusta. Opinnäytetyössä pyrittiin myös löytämään yhtymäkohtia ohjaustoiminnan osaamisen ja menetelmien sekä olutkulttuurista kertomisen välille.
Työn toimeksiantajana toimii Teerenpeli Tampere. Teerenpeli panimo ja tislaamo Oy on vuodesta 1995 toiminut pienpanimo. Heidän tuotteitaan ovat muun muassa omat oluet, siiderit ja viskit. Teerenpeli Tampere on tähän ketjuun kuuluva ravintola.
Opinnäytetyön tavoitteita ovat seuraavat: avoimen, elämyksellisen tastingtilaisuuden kehittäminen, ohjaustoiminnan ja olutkulttuurin välisen yhteyden selvittäminen, olutkulttuurista ja tasting-tilaisuudesta onnistuneesti tiedottaminen sekä Teerenpeli Tampereelle kustannustehokkaan yritystoiminnan kehittäminen. Työssä käytettiin olemassa olevaa tietoa keskeisten
käsitteiden ja tutkittavien aihealueiden: asiakasryhmän, tiedottamisen, toiminnallisten menetelmien ja ohjaussuunnitelman selventämiseen, ja pääasiallinen tutkimusmenetelmä oli havainnointi. Lisäksi menetelmänä käytettiin kyselyä.
Opinnäytetyössä selvitettiin, millainen on elämyksellinen tasting-tilaisuus ja mitä voisi olla ohjaustoiminnallinen olutkulttuuri. Ohjaustoiminnallisen olutkulttuurin kehittäminen tarkoittaa toiminnallisten menetelmien liittämistä olutkulttuuriin ja niiden soveltamista esimerkiksi tasting-tilaisuuden yhteydessä. Tilaajan haluamaa mallia tasting-tilaisuudesta ei saatu aikaan kaikille asiakkaille avoimena, mutta elämyksellisen tasting-tilaisuuden
tuottaminen onnistui. Opinnäytetyön tuottaman tiedon avulla on mahdollista kehittää sekä ohjaustoiminnallista olutkulttuuria että elämyksellistä tasting-tilaisuutta edelleen.
Työn toimeksiantajana toimii Teerenpeli Tampere. Teerenpeli panimo ja tislaamo Oy on vuodesta 1995 toiminut pienpanimo. Heidän tuotteitaan ovat muun muassa omat oluet, siiderit ja viskit. Teerenpeli Tampere on tähän ketjuun kuuluva ravintola.
Opinnäytetyön tavoitteita ovat seuraavat: avoimen, elämyksellisen tastingtilaisuuden kehittäminen, ohjaustoiminnan ja olutkulttuurin välisen yhteyden selvittäminen, olutkulttuurista ja tasting-tilaisuudesta onnistuneesti tiedottaminen sekä Teerenpeli Tampereelle kustannustehokkaan yritystoiminnan kehittäminen. Työssä käytettiin olemassa olevaa tietoa keskeisten
käsitteiden ja tutkittavien aihealueiden: asiakasryhmän, tiedottamisen, toiminnallisten menetelmien ja ohjaussuunnitelman selventämiseen, ja pääasiallinen tutkimusmenetelmä oli havainnointi. Lisäksi menetelmänä käytettiin kyselyä.
Opinnäytetyössä selvitettiin, millainen on elämyksellinen tasting-tilaisuus ja mitä voisi olla ohjaustoiminnallinen olutkulttuuri. Ohjaustoiminnallisen olutkulttuurin kehittäminen tarkoittaa toiminnallisten menetelmien liittämistä olutkulttuuriin ja niiden soveltamista esimerkiksi tasting-tilaisuuden yhteydessä. Tilaajan haluamaa mallia tasting-tilaisuudesta ei saatu aikaan kaikille asiakkaille avoimena, mutta elämyksellisen tasting-tilaisuuden
tuottaminen onnistui. Opinnäytetyön tuottaman tiedon avulla on mahdollista kehittää sekä ohjaustoiminnallista olutkulttuuria että elämyksellistä tasting-tilaisuutta edelleen.