Alkoholivalikoiman rakentaminen opetusbaariluokkaan
Kalola, Sanni (2021)
Kalola, Sanni
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121425906
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121425906
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena on luoda valmis alkoholivalikoima, joka tulee käyttöön Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampukselle valmistuvaan opetusbaariluokkaan. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Laurea-ammattikorkeakoulu ja tarkemmin Leppävaaran kampuksella sijaitseva opetusravintola BarLaurea, joka tuottaa kampukselle ruoka-, kokous- ja cateringpaleluja. Valikoima tulee pääasiassa opetuskäyttöön.
Valikoiman rakentamista varten tutkittiin baarien toimintaa ja juomamaailman trendejä. Apuna tiedon hankintaan tehtiin asiantuntijahaastattelut Laurea-ammattikorkeakoulun opettajille sekä Koulutuskeskus Salpaukseen ja Ravintolakoulu Perhoon. Lisäksi toisena tiedonhankinnan menetelmänä käytettiin havainnointia, joka tehtiin neljään eri baariin. Baarit ovat samankaltaisia lounge-tyylisiä baareja, kuin opetusbaariluokkakin.
Opinnäytetyön aikana tutustuttiin valikoiman rakentamiseen ja eri baarien valikoimiin sekä erilaisiin baarikonsepteihin. Baariluokkaa koskevat lainsäädännölliset tiedot on tutkittu. Juomamaailman trendejä tutkittiin paljon, ja sieltä tuli paljon vaikutteita valikoimaan. Tietoa kerättiin painetuista sekä sähköisistä lähteistä, julkaisemattomista lähteistä sekä tutkimusmenetelminä käytettiin myös avoimia haastatteluja ja havainnointia, joista saatiin perusteluja valikoimaan valituille tuotteille.
Valmiina tuotoksena syntyi valikoima, joka on nykyaikainen, ja jossa on otettu huomioon juomamaailman trendit sekä klassisuus. Alkoholien lisäksi valittiin lasisto ja baarivälineet, joita luokassa tullaan käyttämään. Valmis tuotos on PowerPoint-esitys, jossa on esitelty valikoiman kaikki tuotteet kategorioittain, lisäksi on esitelty baarivälineet ja lasisto. Valmiissa valikoimassa on 33 tuotetta, jotka on valittu havainnointien ja tutkimusten perusteella hyväksi opetusvalikoimaksi, joka on pyritty pitämään suppeana hävikin minimoimiseksi.
Valikoiman rakentamista varten tutkittiin baarien toimintaa ja juomamaailman trendejä. Apuna tiedon hankintaan tehtiin asiantuntijahaastattelut Laurea-ammattikorkeakoulun opettajille sekä Koulutuskeskus Salpaukseen ja Ravintolakoulu Perhoon. Lisäksi toisena tiedonhankinnan menetelmänä käytettiin havainnointia, joka tehtiin neljään eri baariin. Baarit ovat samankaltaisia lounge-tyylisiä baareja, kuin opetusbaariluokkakin.
Opinnäytetyön aikana tutustuttiin valikoiman rakentamiseen ja eri baarien valikoimiin sekä erilaisiin baarikonsepteihin. Baariluokkaa koskevat lainsäädännölliset tiedot on tutkittu. Juomamaailman trendejä tutkittiin paljon, ja sieltä tuli paljon vaikutteita valikoimaan. Tietoa kerättiin painetuista sekä sähköisistä lähteistä, julkaisemattomista lähteistä sekä tutkimusmenetelminä käytettiin myös avoimia haastatteluja ja havainnointia, joista saatiin perusteluja valikoimaan valituille tuotteille.
Valmiina tuotoksena syntyi valikoima, joka on nykyaikainen, ja jossa on otettu huomioon juomamaailman trendit sekä klassisuus. Alkoholien lisäksi valittiin lasisto ja baarivälineet, joita luokassa tullaan käyttämään. Valmis tuotos on PowerPoint-esitys, jossa on esitelty valikoiman kaikki tuotteet kategorioittain, lisäksi on esitelty baarivälineet ja lasisto. Valmiissa valikoimassa on 33 tuotetta, jotka on valittu havainnointien ja tutkimusten perusteella hyväksi opetusvalikoimaksi, joka on pyritty pitämään suppeana hävikin minimoimiseksi.