Perehdytysopas Anttolanhovi ravintola
Komulainen, Saija (2021)
Komulainen, Saija
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120724282
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120724282
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Anttolanhovin ravintolan perehdyttämistä ja perehdyttämisprosessia manuaalisen perehdytysoppaan avulla. Perehdytysopas toimii tukena uusien työntekijöiden työnopastukseen sekä nykyisten työntekijöiden työkaluna ravintola työssä.
Anttolanhovin ravintolassa ei ollut käytössä materiaalia mikä tukee uuden työntekijän perehdyttämistä ja työnopastamista. Uuden työntekijän perehdyttäminen on tapahtunut ravintolatyön ohessa muiden työntekijöiden ohjeistuksien perusteella.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä, jossa paneuduttiin perehdyttämisen ja työnopastamisen teoriaan sekä perehdyttämiseen liittyviin lakeihin. Kehittämistyön menetelmänä käytettiin haastattelua. Haastattelu sopi parhaiten opinnäytetyöhön. Haastatteluun valittiin Anttolanhovin työntekijöitä heidän ammattitaitonsa perusteella. Haastatteluiden tarkoitus oli saada tietoa perehdytysoppaaseen.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi perehdytysopas Anttolanhovin ravintolaan. Opas käsittelee yhteisiä toimintatapoja, Anttolanhovin yleisiä asioita sekä ravintolassa työskentelyä. Perehdytysoppaan tekemiseen käytettiin valokuvaamista, kuvakaappauksia käyttö- ja kassajärjestelmästä, sekä ravintolan työntekijöiden työkokemusta.
Perehdytysoppaan käyttöönottoa ja sen hyödyllisyyttä ei ehditty testaamaan tämän opinnäytetyön prosessin aikana.
Asiasanat: perehdytys, työhyvinvointi, työturvallisuus, työnopastus
Anttolanhovin ravintolassa ei ollut käytössä materiaalia mikä tukee uuden työntekijän perehdyttämistä ja työnopastamista. Uuden työntekijän perehdyttäminen on tapahtunut ravintolatyön ohessa muiden työntekijöiden ohjeistuksien perusteella.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä, jossa paneuduttiin perehdyttämisen ja työnopastamisen teoriaan sekä perehdyttämiseen liittyviin lakeihin. Kehittämistyön menetelmänä käytettiin haastattelua. Haastattelu sopi parhaiten opinnäytetyöhön. Haastatteluun valittiin Anttolanhovin työntekijöitä heidän ammattitaitonsa perusteella. Haastatteluiden tarkoitus oli saada tietoa perehdytysoppaaseen.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi perehdytysopas Anttolanhovin ravintolaan. Opas käsittelee yhteisiä toimintatapoja, Anttolanhovin yleisiä asioita sekä ravintolassa työskentelyä. Perehdytysoppaan tekemiseen käytettiin valokuvaamista, kuvakaappauksia käyttö- ja kassajärjestelmästä, sekä ravintolan työntekijöiden työkokemusta.
Perehdytysoppaan käyttöönottoa ja sen hyödyllisyyttä ei ehditty testaamaan tämän opinnäytetyön prosessin aikana.
Asiasanat: perehdytys, työhyvinvointi, työturvallisuus, työnopastus