Perehdyttämisen kehittäminen, Valintatalo Mertala Savonlinna
Makkonen, Kristina; Karhu, Tiina (2009)
Makkonen, Kristina
Karhu, Tiina
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911266188
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911266188
Tiivistelmä
Perehdyttäminen on yrityksessä tärkeää ja sitä tarvitaan jatkuvasti, riippumatta siitä onko kyseessä uusi työntekijä,
tehtäviään vaihtava työntekijä, sijainen tai työharjoittelija. Hyvin suunnitellusta perehdytyksestä hyötyy sekä työnantaja
että työntekijä. Onnistunut perehdyttäminen heijastuu myös työuraan motivaationa, onnistumisina, viihtyvyytenä
ja osaamisina. Opinnäytetyö käsitteli Valintatalo Mertalan perehdytyksen nykytilaa ja sen kehittämistä. Työhön
perehdyttäminen ja sen kehittäminen suunnattiin Valintatalon työntekijöille, myymälän esimiehelle ja aluepäällikölle.
Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa työyhteisöön perehdyttämisen ongelma-alueet ja löytää kehitysideoita
perehdyttämisen parantamiseksi.
Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä käsitellään perehdyttämistä kokonaisuutena, kuten perehdyttämisen
merkitystä, suunnittelua, toteutusta, seurantaa ja perehdyttämisen kehittämistä. Tutkimus suoritettiin kvalitatiivisena
tutkimuksena. Aineiston keruumenetelmänä käytimme työntekijöille suunnattua kyselyä ja esimiehelle sekä aluepäällikölle
suullista haastattelua. Vertailukohtana käytimme muita tutkimuksia sekä perehdyttämisen tilaa Itä-
Suomen alueella. Kehittämisehdotukset pohjautuvat teoriaan ja työntekijöille tehtyyn kyselyyn sekä esimiestason
haastatteluihin. Tutkimuksessa kävi ilmi, että perehdytys on tällä hetkellä kohtalaisella tasolla, mutta siinä on kuitenkin
kehitettävää. Kaikki, jotka olivat perehdyttämistä saaneet, kokivat sen tarpeellisena. Jatkokehittämisehdotuksena
esitämme mm. yksinkertaista, helppolukuista ja sivumäärältä suppeaa Tervetuloa taloon opasta, jonka työntekijä
saa omaksi. Ehdotamme myös tutkimuksia liittyen työmotivaation kehittämiseen ja asiakastyytyväisyyteen
tehtäviään vaihtava työntekijä, sijainen tai työharjoittelija. Hyvin suunnitellusta perehdytyksestä hyötyy sekä työnantaja
että työntekijä. Onnistunut perehdyttäminen heijastuu myös työuraan motivaationa, onnistumisina, viihtyvyytenä
ja osaamisina. Opinnäytetyö käsitteli Valintatalo Mertalan perehdytyksen nykytilaa ja sen kehittämistä. Työhön
perehdyttäminen ja sen kehittäminen suunnattiin Valintatalon työntekijöille, myymälän esimiehelle ja aluepäällikölle.
Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa työyhteisöön perehdyttämisen ongelma-alueet ja löytää kehitysideoita
perehdyttämisen parantamiseksi.
Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä käsitellään perehdyttämistä kokonaisuutena, kuten perehdyttämisen
merkitystä, suunnittelua, toteutusta, seurantaa ja perehdyttämisen kehittämistä. Tutkimus suoritettiin kvalitatiivisena
tutkimuksena. Aineiston keruumenetelmänä käytimme työntekijöille suunnattua kyselyä ja esimiehelle sekä aluepäällikölle
suullista haastattelua. Vertailukohtana käytimme muita tutkimuksia sekä perehdyttämisen tilaa Itä-
Suomen alueella. Kehittämisehdotukset pohjautuvat teoriaan ja työntekijöille tehtyyn kyselyyn sekä esimiestason
haastatteluihin. Tutkimuksessa kävi ilmi, että perehdytys on tällä hetkellä kohtalaisella tasolla, mutta siinä on kuitenkin
kehitettävää. Kaikki, jotka olivat perehdyttämistä saaneet, kokivat sen tarpeellisena. Jatkokehittämisehdotuksena
esitämme mm. yksinkertaista, helppolukuista ja sivumäärältä suppeaa Tervetuloa taloon opasta, jonka työntekijä
saa omaksi. Ehdotamme myös tutkimuksia liittyen työmotivaation kehittämiseen ja asiakastyytyväisyyteen