Aamiaispalvelun kehittäminen, Case: Dream Hostel
Merikallio, Saara (2012)
Merikallio, Saara
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012053010766
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012053010766
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on aamiaispalvelun kehittäminen ja toimeksiantajana työssä toimii tamperelainen Dream Hostel. Dream Hostel on Tampereen keskustan tuntumassa sijaitseva trendikäs ja melko uusi hostelli, jolta puuttuu aamiainen. Dream Hostel ei tällä hetkellä tarjoile tiloissaan minkäänlaista aamiaista, sillä hostellin tiloista löytyy vain yksi keittiö, joka on myös asiakkaiden käytössä. Toimeksiantajalla ei ole en-nen tätä ollut selvyyttä siitä, millaista aamiaista tällaisessa keittiössä voi valmistaa vai onko se edes mahdollista. Näin ollen tämän opinnäytetyön tavoitteena onkin selvittää, minkälaisia vaihtoehtoja toimeksiantajalla on aamiaisen valmistamisen ja tarjoilun suh-teen ja kehittää näiden vaihtoehtojen pohjalta Dream Hostellin aamiaista.
Työ on toteutettu syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana Tampereella ja siinä on käytetty erilaisten tuotekehitysmenetelmien lisäksi havainnointia ja haastattelua.
Koska heti tuotekehitysprosessin alussa selvisi, että toimeksiantajan tiloissa ei tällä het-kellä pystytä valmistamaan perinteistä aamiaista, päätettiin täysin valmiin aamiaisen sijaan yrittää selvittää toimeksiantajalle toteuttamiskelpoisimmat vaihtoehdot aamiaisen suhteen. Näin ollen työn tuloksena saatiin elintarvikelain ja sen tuomien rajoitteiden ja vaatimuksien pohjalta Dream Hostellille kolme erilaista aamiaisskenaariota. Ensimmäi-sessä skenaariossa toimeksiantaja alkaisi tarjoilla valmiita aamiaispusseja, toisessa ske-naariossa hostelliin tehtäisiin keittiöremontti ja kolmannessa skenaariossa Dream Hostel siirtäisi aamiaispalvelut yhteistyöyritykselle. Kaikki kolme skenaariota on esitelty tässä työssä, niiden vaatimat muutokset on kerrottu ja niitä on analysoitu SWOT-analyysin avulla. Toimeksiantajan päätettäväksi jää, mikä kolmesta vaihtoehdosta tullaan Dream Hostellissa toteuttamaan.
Työ on toteutettu syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana Tampereella ja siinä on käytetty erilaisten tuotekehitysmenetelmien lisäksi havainnointia ja haastattelua.
Koska heti tuotekehitysprosessin alussa selvisi, että toimeksiantajan tiloissa ei tällä het-kellä pystytä valmistamaan perinteistä aamiaista, päätettiin täysin valmiin aamiaisen sijaan yrittää selvittää toimeksiantajalle toteuttamiskelpoisimmat vaihtoehdot aamiaisen suhteen. Näin ollen työn tuloksena saatiin elintarvikelain ja sen tuomien rajoitteiden ja vaatimuksien pohjalta Dream Hostellille kolme erilaista aamiaisskenaariota. Ensimmäi-sessä skenaariossa toimeksiantaja alkaisi tarjoilla valmiita aamiaispusseja, toisessa ske-naariossa hostelliin tehtäisiin keittiöremontti ja kolmannessa skenaariossa Dream Hostel siirtäisi aamiaispalvelut yhteistyöyritykselle. Kaikki kolme skenaariota on esitelty tässä työssä, niiden vaatimat muutokset on kerrottu ja niitä on analysoitu SWOT-analyysin avulla. Toimeksiantajan päätettäväksi jää, mikä kolmesta vaihtoehdosta tullaan Dream Hostellissa toteuttamaan.