"Mukavat työkaverit, rento meininki" : Työtyytyväisyys Rovaniemen keskustan alueen à la carte -ravintoloissa
Siliämaa, Heli; Ikonen, Eveliina (2011)
Siliämaa, Heli
Ikonen, Eveliina
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112215095
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112215095
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä on selvitetty työtyytyväisyyttä sekä työilmapiiriä Rovaniemen keskustan alueella sijaitsevissa à la carte -ravintoloissa. Tavoitteena on ollut selvittää ravintolatyöntekijöiden työtyytyväisyyden nykytilaa; mihin asioihin työntekijät ovat tyytyväisiä/tyytymättömiä työpaikoillaan, mitkä asiat vaikuttavat työpaikan ilmapiiriin sekä miten työtyytyväisyyttä ja työilmapiiriä voitaisiin vielä kehittää Rovaniemen keskustan alueen à la carte -ravintoloissa.
Teoriaperustassa on ensin avattu työhyvinvoinnin käsitettä, mihin työtyytyväisyys ja työilmapiiri olennaisesti liittyvät. Sen jälkeen on käsitelty työtyytyväisyyteen liittyviä teorioita sekä tyytymättömyyttä aiheuttavia tekijöitä, sekä ilmapiiriin vaikuttavia tekijöitä. Työtyytyväisyystutkimus on toteutettu syksyllä 2011 yhdeksässä Rovaniemen keskustan alueella sijaitsevassa à la carte -ravintolassa. Tutkimusmenetelmänä on käytetty kvantitatiivista tutkimusmenetelmää, ja aineistonkeruun välineenä on käytetty työtyytyväisyyttä mittaavaa kyselylomaketta. Kyselylomake sisälsi monivalintakysymyksiä sekä muutaman avoimen kysymyksen. Vastausten pohjalta on laadittu peruskaavioita sekä ristiintaulukointeja.
Tehdyn selvityksen mukaan Rovaniemen keskustan alueen à la carte -ravintoloissa ollaan tyytyväisiä työilmapiiriin sekä melko tyytyväisiä työyhteisöön. Vastauksista kävi ilmi, että vastaajista suurin osa on todella tyytyväisiä työpaikoilla työporukkaan. Selvityksessä ilmeni joitakin asioita mihin ei oltu tyytyväisiä. Työntekijät toivoisivat esimerkiksi tukea harrastus- ja virkistystoimintaan.
Teoriaperustassa on ensin avattu työhyvinvoinnin käsitettä, mihin työtyytyväisyys ja työilmapiiri olennaisesti liittyvät. Sen jälkeen on käsitelty työtyytyväisyyteen liittyviä teorioita sekä tyytymättömyyttä aiheuttavia tekijöitä, sekä ilmapiiriin vaikuttavia tekijöitä. Työtyytyväisyystutkimus on toteutettu syksyllä 2011 yhdeksässä Rovaniemen keskustan alueella sijaitsevassa à la carte -ravintolassa. Tutkimusmenetelmänä on käytetty kvantitatiivista tutkimusmenetelmää, ja aineistonkeruun välineenä on käytetty työtyytyväisyyttä mittaavaa kyselylomaketta. Kyselylomake sisälsi monivalintakysymyksiä sekä muutaman avoimen kysymyksen. Vastausten pohjalta on laadittu peruskaavioita sekä ristiintaulukointeja.
Tehdyn selvityksen mukaan Rovaniemen keskustan alueen à la carte -ravintoloissa ollaan tyytyväisiä työilmapiiriin sekä melko tyytyväisiä työyhteisöön. Vastauksista kävi ilmi, että vastaajista suurin osa on todella tyytyväisiä työpaikoilla työporukkaan. Selvityksessä ilmeni joitakin asioita mihin ei oltu tyytyväisiä. Työntekijät toivoisivat esimerkiksi tukea harrastus- ja virkistystoimintaan.