Y- ja Z-sukupolvien työelämävalmiudet sekä työn mielekkyys ja merkityksellisyys
Niittumäki-Mäntylä, Mervi (2020)
Niittumäki-Mäntylä, Mervi
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020102821733
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020102821733
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää työelämävalmiuksia, koska ne koskettavat sekä työelämässä toimijoita, sinne siirtyviä että myös ammatillisessa koulutuksessa opiskelevia nuoria. Tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa tietoa, jota voidaan hyödyntää opiskelijoiden ammatillisessa uraohjauksessa ja työelämän kanssa tehtävässä yhteistyössä. Y- ja Z-sukupolvien edustajien työllistäminen edellyttää työnantajalta uudenlaisen kulttuurin ymmärtämystä. Tässä työssä tutkittiin opettajan roolia ja pohdittiin, miten opettaja voisi toimia kulttuurin välittäjänä ja mahdollisen kuilun umpeen kurojana opiskelijoiden ja työnantajan välillä. Kaikkien osapuolten intressissä on kuitenkin opiskelijan koulutuksen jälkeinen työllistyminen, joten on tärkeätä ymmärtää näiden uusien sukupolvien toimintatapoja. Tutkimuksen keskeisenä tavoitteena oli tutkia Y- ja Z-sukupolvea olevien opiskelijoiden ajatuksia ravintola- ja cateringalalla tarvittavista valmiuksista sekä heidän odotuksiaan ja toiveitaan työelämältä suhteessa työnantajien toiveisiin. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani oli tutkia Y- ja Z-sukupolvea edustavia ravintola- ja cateringalan tarjoilijaopiskelijoita. Työelämävalmiuksien vahvistamisella on selvä yhteiskunnallinen merkitys.
Tutkimuksen lähestymistapana oli tapaustutkimus. Aiheeseen liittyvä esiymmärrys kerättiin kirjallisuudesta. Siitä kertynyttä materiaalia käytettiin pohjana yhteiskehittämisen työpajassa, johon osallistui 35 työelämän edustajaa ja viisi työpaikkaohjaajakoulutuksessa olevaa opiskelijaa. Lisäksi kahdeksan tarjoilijaopiskelijaa osallistui puolistrukturoituun teemahaastatteluun työelämävalmiuksista. Työpajan ja teemahaastattelun sivutuotteena syntyi ajatus syventyä pohtimaan työn mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä. Aiheesta tehtyyn sähköpostikyselyyn osallistui viisi työpajatyöskentelyyn ja työpaikkaohjaajakoulutukseen osallistunutta opiskelijaa.
Tutkimustuloksena ilmeni, että organisaatiotasolta uusi sukupolvi edellyttää matalaa hierarkiaa, jatkuvaa palautteen saamista, yksilöllisiä ratkaisuja ja räätälöintiä, työajan joustoja ja mahdollisuutta kehittää työn avulla itseä ja työpaikkaa. Tulosten pohjalta suosittelen lämpimästi Y- ja Z-sukupolviin tutustumista ja heidän kanssaan matkalle lähtemistä. Heillä on kaikki edellytykset menestyä ja kehittyä tulevaisuuden työelämässä. He ovat nopeita, tiimityöhalukkaita ja verkostoitumistaitoisia. Juuri sellaisia työntekijöitä, joita ravintola-alalla tarvitaan.
Tutkimuksen lähestymistapana oli tapaustutkimus. Aiheeseen liittyvä esiymmärrys kerättiin kirjallisuudesta. Siitä kertynyttä materiaalia käytettiin pohjana yhteiskehittämisen työpajassa, johon osallistui 35 työelämän edustajaa ja viisi työpaikkaohjaajakoulutuksessa olevaa opiskelijaa. Lisäksi kahdeksan tarjoilijaopiskelijaa osallistui puolistrukturoituun teemahaastatteluun työelämävalmiuksista. Työpajan ja teemahaastattelun sivutuotteena syntyi ajatus syventyä pohtimaan työn mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä. Aiheesta tehtyyn sähköpostikyselyyn osallistui viisi työpajatyöskentelyyn ja työpaikkaohjaajakoulutukseen osallistunutta opiskelijaa.
Tutkimustuloksena ilmeni, että organisaatiotasolta uusi sukupolvi edellyttää matalaa hierarkiaa, jatkuvaa palautteen saamista, yksilöllisiä ratkaisuja ja räätälöintiä, työajan joustoja ja mahdollisuutta kehittää työn avulla itseä ja työpaikkaa. Tulosten pohjalta suosittelen lämpimästi Y- ja Z-sukupolviin tutustumista ja heidän kanssaan matkalle lähtemistä. Heillä on kaikki edellytykset menestyä ja kehittyä tulevaisuuden työelämässä. He ovat nopeita, tiimityöhalukkaita ja verkostoitumistaitoisia. Juuri sellaisia työntekijöitä, joita ravintola-alalla tarvitaan.