Ruokalistan kehittäminen: case Ravintola Parooni
Marjamäki, Veera (2020)
Marjamäki, Veera
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060717524
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060717524
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoite oli suunnitella ja kehittää uusi ruokalista ravintola Parooniin. Ruokalista on tarkoitus ottaa käyttöön tulevana kesänä. Työssä on kerrottu mitkä seikat ja toiminnot vaikuttavat ruokalistasuunnitteluun. Työn tavoitteena oli suunnitella ruokalista, joka vastaisi toimeksiantajan toiveita ja tarpeita.
Työ aloitettiin tutkimalla eri ravintoloiden ruokalistoja ja perehtymällä meksikolais-tyylisiin ravintoloihin. Ruokalistalle päätyi 29 erilaista ruoka-annosta. Pääpaino ruokalistalla on hampurilaisissa, sillä ne ovat ravintolan päätuote. Ruokalistalla on huomioitu ruoka-annoksien kustannukset ja laatu. Ruokalistasuunnittelun lisäksi suunniteltiin reseptit sekä annoskortit. Resepteissä on kerrottu selkeästi ruokakomponenttien valmistusvaiheet ja annoskorteissa on kuvattu, miten annokset kootaan ja niihin on liitetty annoskuvat helpottamaan työntekijöiden työtä. Reseptit ja annoskortit tehtiin Jamix-ohjelmassa.
Toimeksiantaja hyötyi työstä, sillä he saivat käytännöllisen ja heidän asiakkaita huomioivan ruokalistan. He saivat myös hyvän pohjan, mistä voivat itse jatkossa suunnitella vaihtuvan ruokalistan.
Työ aloitettiin tutkimalla eri ravintoloiden ruokalistoja ja perehtymällä meksikolais-tyylisiin ravintoloihin. Ruokalistalle päätyi 29 erilaista ruoka-annosta. Pääpaino ruokalistalla on hampurilaisissa, sillä ne ovat ravintolan päätuote. Ruokalistalla on huomioitu ruoka-annoksien kustannukset ja laatu. Ruokalistasuunnittelun lisäksi suunniteltiin reseptit sekä annoskortit. Resepteissä on kerrottu selkeästi ruokakomponenttien valmistusvaiheet ja annoskorteissa on kuvattu, miten annokset kootaan ja niihin on liitetty annoskuvat helpottamaan työntekijöiden työtä. Reseptit ja annoskortit tehtiin Jamix-ohjelmassa.
Toimeksiantaja hyötyi työstä, sillä he saivat käytännöllisen ja heidän asiakkaita huomioivan ruokalistan. He saivat myös hyvän pohjan, mistä voivat itse jatkossa suunnitella vaihtuvan ruokalistan.