Ruokakulttuuri ja lähiruoka elämyksellisen hääjuhlatuotteen kehittämisessä
Leskinen, Mervi (2011)
Leskinen, Mervi
Saimaan ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105239098
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105239098
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli kehittää Pubec Oy:n pitopalvelulle valmis ja toimiva malli elämyshäiden järjestämiseksi. Elämyshäiden ruokapalveluiden kehittelyssä paneuduttiin elämyksien syntymisen lisäksi savolais-karjalaiseen ruokakulttuuriin sekä lähiruoka-ajatteluun. Tarkoituksena oli siis luoda pitopalvelulle toimintamalli, jolla he voivat järjestää asiakkailleen elämysrikkaan ja ikimuistoisen hääjuhlan vanhoja ruokaperinteitä kunnioittaen sekä mahdollisimman monipuolisesti lähiruokatuotteita hyväksikäyttäen.
Opinnäytetyössä oli teoriaosuus, jossa keskityttiin edellä mainittuihin aiheisiin sekä toiminnallinen osuus, jossa järjestettäviin elämyshäihin toteutetaan teorian pohjalta suunniteltu ja testattu ruokakonsepti. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin keskusteluja, kirjallisuutta sekä internetiä. Työmenetelmistä keskeisimpänä oli ruokien testaus.
Opinnäytetyön tuloksena kehitettiin toimiva ja kiitosta saanut ruokakonsepti elämyshäihin. Konsepti on myös helposti kopioitavissa pitopalvelun muihinkin juhliin. Näin Pubec Oy:n pitopalvelu voi vastata asiakkaidensa koko ajan kasvavaan elämyshakuisuuteen sekä kiinnostukseen käytettävien raaka-aineiden alkuperästä ja puhtaudesta.
Opinnäytetyössä oli teoriaosuus, jossa keskityttiin edellä mainittuihin aiheisiin sekä toiminnallinen osuus, jossa järjestettäviin elämyshäihin toteutetaan teorian pohjalta suunniteltu ja testattu ruokakonsepti. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin keskusteluja, kirjallisuutta sekä internetiä. Työmenetelmistä keskeisimpänä oli ruokien testaus.
Opinnäytetyön tuloksena kehitettiin toimiva ja kiitosta saanut ruokakonsepti elämyshäihin. Konsepti on myös helposti kopioitavissa pitopalvelun muihinkin juhliin. Näin Pubec Oy:n pitopalvelu voi vastata asiakkaidensa koko ajan kasvavaan elämyshakuisuuteen sekä kiinnostukseen käytettävien raaka-aineiden alkuperästä ja puhtaudesta.