Leipomo Salonen Oy:n tuotantotilojen siivoustyön kehittäminen
Solonen, Jarno (2011)
Solonen, Jarno
Turun ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104274995
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104274995
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Leipomo Salonen Oy:n tuotantotilojen siivoustyötä. Opinnäytetyöprojekti on osa leipomon valmistautumista ISO 22 000 standardia varten. Leipomo Salonen Oy:n tavoite on saada sertifioitua ISO 22 000 elintarvikestandardi vuoden 2012 aikana. Ulkopuolinen taho tarkastaa, että toiminta vastaa sille määritetyt kriteerit. ISO 22 000 elintarvikestandardin tavoite on parantaa ruokaturvallisuutta ja vähentää elintarvikkeisiin kohdistuvia riskejä.
Siivousmenetelmiä ovat märkä, kostea, nihkeä ja kuiva menetelmä. Tuotantotilojen leipomotyöntekijän käytetyin menetelmä on kuiva menetelmä.
Opinnäytetyöprojektin tuloksena laadittiin siivouskaaviot tuotantotilojen neljälle työpisteelle. Kaavioissa selvitetään siivouskohde, aikataulu, siivousmenetelmä, työnjako ja valvoja.
Kaaviot selkeyttävät työpisteiden siivousta. Käytännössä kaavioita joudutaan soveltamaan, koska leipien tuotantomäärät vaihtelevat varsinkin eri sesonkien, kuten joulu ja pääsiäinen aikoina.
Siivousmenetelmiä ovat märkä, kostea, nihkeä ja kuiva menetelmä. Tuotantotilojen leipomotyöntekijän käytetyin menetelmä on kuiva menetelmä.
Opinnäytetyöprojektin tuloksena laadittiin siivouskaaviot tuotantotilojen neljälle työpisteelle. Kaavioissa selvitetään siivouskohde, aikataulu, siivousmenetelmä, työnjako ja valvoja.
Kaaviot selkeyttävät työpisteiden siivousta. Käytännössä kaavioita joudutaan soveltamaan, koska leipien tuotantomäärät vaihtelevat varsinkin eri sesonkien, kuten joulu ja pääsiäinen aikoina.