Kasvisruoka- ja leivontaohjeita ammattikeittiöille. Veget ja hiilet haltuun -hanke
Ylönen, Merja; Koljonen, Eeva (2019)
Ylönen, Merja
Koljonen, Eeva
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-201-6
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-201-6
Tiivistelmä
Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä -hankkeen keskeisenä tavoitteena on ollut hävikin vähentämisen lisäksi kasvisruokatarjonnan lisääminen ammattikeittiöissä. Työelämän toimijoille järjestetyissä koulutustilaisuuksissa ja kasvisruokatyöpajoissa esitettiin toive kasvisruokareseptiikasta, joka sopisi ammattikeittiöiden ja ravintoloiden lounasruokatuotantoon ja leivontaan. Vegaanireseptiikka ja vegaaniruoan koostaminen poikkeavat muista kasvisruokavalioista. Niinpä tähän keittokirjaan on reseptien lisäksi koottu yleistä tietoa vegaaniruokavalion suunnittelusta, ravitsemuksesta sekä markkinoilla olevista kasviproteiineista
ja niiden käytöstä.
Kirjan reseptiikkaa on kehitetty hankkeen koulutustilaisuuksissa testatuista vegaanisista ruokaohjeista ja opinnäytteinä kehitetyistä leivonnais- ja ruokaohjeista. Reseptit on laadittu ammattikeittiöohjeina. Mausteita ja raaka-aineita on helppo vaihtaa ja ideoita jalostaa omaan tarpeeseen sopiviksi. Reseptit ovat kätevästi muunneltavissa oman yksikön vakioiduiksi ruokaohjeiksi.
ja niiden käytöstä.
Kirjan reseptiikkaa on kehitetty hankkeen koulutustilaisuuksissa testatuista vegaanisista ruokaohjeista ja opinnäytteinä kehitetyistä leivonnais- ja ruokaohjeista. Reseptit on laadittu ammattikeittiöohjeina. Mausteita ja raaka-aineita on helppo vaihtaa ja ideoita jalostaa omaan tarpeeseen sopiviksi. Reseptit ovat kätevästi muunneltavissa oman yksikön vakioiduiksi ruokaohjeiksi.