Omavalvontasuunnitelma Horsbäck Lunch Cafén suurkeittiölle
Lindholm, Jeanette (2019)
Lindholm, Jeanette
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019121126029
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019121126029
Tiivistelmä
Kaikilta elintarvikealan yrityksiltä vaaditaan pakollinen kirjallinen omavalvontasuunnitelma. Lailla pyritään turvamaan elintarvikkeiden laatua tuotannosta kuluttajalle. Omavalvontasuunnitelmasta on vastuussa elintarvikeyrittäjä, mutta viranomaiset valvovat lain toteuttamista. Omavalvonnan idea on arvioida riskit ja tehdä ohjeita riskien hallintaan.
Tämän opinnäytetyön aiheena oli päivittää Horsbäck Lunch Café suurtalouskeittiön omavalvontasuunnitelma. Tavoitteena oli päivittää jo vanhentunutta tietoa sisältävä omavalvontasuunnitelma vastamaan yrityksen nykyisiin tarpeisiin. Tarkoitus ja tavoitteena oli luoda omavalvontasuunnitelma, josta olisi hyötyä Horsbäck Lunch Cafén henkilökunnalle päivittäisessä työssä. Tavoite oli myös päivittää vanha olevan omavalvontasuunnitelman ajan tasalle, niin että kaikki yrityksen nykyiset osa-alueet ovat käsitelty. Omavalvontasuunnitelman päivittämistä ja sen sisällön muokkaamista omistaja jatkaa edelleen, kun sille on tarvetta.
Opinnäytetyötä tehdessä tutkin kuinka omavalvontasuunnitelma tehdään alusta alkaen ja mitä kaikkia aihealueita sen tulisi sisältää. Tietoperustana toimi omavalvontaan liittyvää kirjallisuutta ja artikkeleita sekä elintarvikelainsäädäntö. Käytin lakeja ja määräyksiä, jotka liittyvät omavalvontaan ja selvitin myös mitä siitä seuraa, jos niitä ei noudateta.
Opinnäytetyö keskittyy omavalvontaan suurtalouskeittiön osalta. Se toimii työntekijöiden päivittäisessä työssä oppaana. Paikallinen elintarviketarkastaja on hyväksynyt päivitetty omavalvontasuunnitelma.
Tämän opinnäytetyön aiheena oli päivittää Horsbäck Lunch Café suurtalouskeittiön omavalvontasuunnitelma. Tavoitteena oli päivittää jo vanhentunutta tietoa sisältävä omavalvontasuunnitelma vastamaan yrityksen nykyisiin tarpeisiin. Tarkoitus ja tavoitteena oli luoda omavalvontasuunnitelma, josta olisi hyötyä Horsbäck Lunch Cafén henkilökunnalle päivittäisessä työssä. Tavoite oli myös päivittää vanha olevan omavalvontasuunnitelman ajan tasalle, niin että kaikki yrityksen nykyiset osa-alueet ovat käsitelty. Omavalvontasuunnitelman päivittämistä ja sen sisällön muokkaamista omistaja jatkaa edelleen, kun sille on tarvetta.
Opinnäytetyötä tehdessä tutkin kuinka omavalvontasuunnitelma tehdään alusta alkaen ja mitä kaikkia aihealueita sen tulisi sisältää. Tietoperustana toimi omavalvontaan liittyvää kirjallisuutta ja artikkeleita sekä elintarvikelainsäädäntö. Käytin lakeja ja määräyksiä, jotka liittyvät omavalvontaan ja selvitin myös mitä siitä seuraa, jos niitä ei noudateta.
Opinnäytetyö keskittyy omavalvontaan suurtalouskeittiön osalta. Se toimii työntekijöiden päivittäisessä työssä oppaana. Paikallinen elintarviketarkastaja on hyväksynyt päivitetty omavalvontasuunnitelma.