Yhteiskehittämisestä kilpailuetua matkailu- ja ravitsemisalalle
Editoija
Mäntysaari, Anne
Törn-Laapio, Anne
Siltanen, Henna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-830-537-1
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-830-537-1
Tiivistelmä
Tutkimustiedolla on merkittävä rooli palveluliiketoimintaosaamisen ja kilpailukyvyn vahvistamisessa. Tutkimustietoa on tarpeen jakaa tehokkaammin ja siten myös tiivistää yhteistyötä alan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän välillä. Tämän julkaisun artikkelit tuovat esimerkkejä matkailu- ja ravitsemisalan korkeakoulutuksen ja elinkeinoelämän välisestä yhteistyöstä sekä ammattikorkeakoulun tekemän soveltavan tutkimuksen mahdollisuuksista elinkeinoelämän kehittämiseen. Julkaisun taustalla on Restonomien koulutuksen ja elinkeinon yhteiskehittäminen -hanke, ReKey sekä Kilpailuetua tutkimuksesta – Palvelualan tutkimusseminaari (13.–14.2.2019). Julkaisun ensimmäisessä luvussa esitellään yhteistoimintamalli ja tarkastellaan opinnäytetöitä elinkeinon kehittäjinä. Julkaisun toinen luku koostuu erilaisista ammattikorkeakoulun ja elinkeinon yhteistoteutuksista.