Asiakastyytyväisyys Kalajoen Merenojan koulun kouluruokailuun
Puhakka, Sari (2010)
Puhakka, Sari
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201101121286
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201101121286
Tiivistelmä
Tutkimus tehtiin Kalajoen kaupungin Merenojan yläkoulun 8.-9. luokan oppilaille.
Tavoitteena oli selvittää, mitä opiskelijat yleensä syövät koululounaalla ja mitä mieltä he ovat kouluruuasta. Tutkimuksessa selvitettiin myös oppilaiden mielipiteitä kouluruokailun järjestämisestä. Kalajoella saatuja tuloksia verrattiin valtakunnallisten vastaavien tutkimusten tuloksiin.
Tutkimus tehtiin kyselylomakkeella syyskuussa 2010 koulun oppitunnin aikana. Asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi yhteensä 114 oppilasta. Tutkimuksen tulokset käsiteltiin manuaalisesti. Perusteellisemman tiedon saamiseksi haastateltiin kolmea yläkoulun oppilasta ja keittiön esimiestä.
Tulosten mukaan koululounaan syö päivittäin vajaa 90 % kalajokisista oppilaista. Kalajoella neljännes oppilaista syö kaikki aterian osat koululounaalla.
Valtakunnallisten tutkimusten mukaan oppilaat saadaan syömään kouluruokaa, kun heidät otetaan mukaan ruokalistan suunnitteluun ja kehittämiseen.
Kehittämiskohteita ovat: Mausteita toivottiin ruokiin enemmän, keittoruokia toivottiin vähemmän. Kouluruokailun ajankohtaa toivottiin myöhäisemmäksi.
Tavoitteena oli selvittää, mitä opiskelijat yleensä syövät koululounaalla ja mitä mieltä he ovat kouluruuasta. Tutkimuksessa selvitettiin myös oppilaiden mielipiteitä kouluruokailun järjestämisestä. Kalajoella saatuja tuloksia verrattiin valtakunnallisten vastaavien tutkimusten tuloksiin.
Tutkimus tehtiin kyselylomakkeella syyskuussa 2010 koulun oppitunnin aikana. Asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi yhteensä 114 oppilasta. Tutkimuksen tulokset käsiteltiin manuaalisesti. Perusteellisemman tiedon saamiseksi haastateltiin kolmea yläkoulun oppilasta ja keittiön esimiestä.
Tulosten mukaan koululounaan syö päivittäin vajaa 90 % kalajokisista oppilaista. Kalajoella neljännes oppilaista syö kaikki aterian osat koululounaalla.
Valtakunnallisten tutkimusten mukaan oppilaat saadaan syömään kouluruokaa, kun heidät otetaan mukaan ruokalistan suunnitteluun ja kehittämiseen.
Kehittämiskohteita ovat: Mausteita toivottiin ruokiin enemmän, keittoruokia toivottiin vähemmän. Kouluruokailun ajankohtaa toivottiin myöhäisemmäksi.