Koulutustarvekartoitus Koulutuskeskus Salpauksessa
Eloranta, Cora (2010)
Eloranta, Cora
Turun ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120717333
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010120717333
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön päätavoitteena on koulutustarvekartoituksen tekeminen. Lisäksi opinnäytetyössä selvitetään kvantitatiivisella kyselyllä Päijät-Hämeen ravitsemisalan yrittäjiltä ja esimiehiltä henkilöstön osaamista sekä koulutustarpeita.
Työn tavoitteena on antaa tietoa Koulutuskeskus Salpauksen aikuiskoulutuspäälliköille ravitsemisalan toimijoiden osaamisen tasosta ja koulutustarpeista.
Lisäksi kartoituksen tuloksia käytetään koulutussuunnittelussa.
Suomen väestörakenne ikääntyy lähivuosina, mikä vaikuttaa myös ravitsemusalan toimialojen kehitykseen. Aiempina vuosina työmarkkinoilta lähtevät sukupolvet ovat olleet suhteellisen helposti korvattavissa työmarkkinoille tulevilla uusilla tekijöillä.
Tulevaisuudessa ravitsemisalan työntekijöistä saattaa olla pulaa. Alan ammattitaitovaatimukset ovat muuttuneet vuosien varrella ja muutoksia tulee varmasti lisää. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni ravitsemusalan koulutuksesta työmarkkinoille valmistuva opiskelija saa työelämän tarpeita vastaavan koulutuksen.
Työn tilaajana oli koulutuskeskus Salpauksen aikuiskoulutuksen ja työelämän marata-alan aikuiskoulutuspäällikkö Hely Korpela. Tutkimusta varten laadittiin kysely, johon vastasi ravitsemusalan yrittäjiä ja toimijaa. Tutkimustuloksia hyödynnetään alan koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksissa.
Työn tavoitteena on antaa tietoa Koulutuskeskus Salpauksen aikuiskoulutuspäälliköille ravitsemisalan toimijoiden osaamisen tasosta ja koulutustarpeista.
Lisäksi kartoituksen tuloksia käytetään koulutussuunnittelussa.
Suomen väestörakenne ikääntyy lähivuosina, mikä vaikuttaa myös ravitsemusalan toimialojen kehitykseen. Aiempina vuosina työmarkkinoilta lähtevät sukupolvet ovat olleet suhteellisen helposti korvattavissa työmarkkinoille tulevilla uusilla tekijöillä.
Tulevaisuudessa ravitsemisalan työntekijöistä saattaa olla pulaa. Alan ammattitaitovaatimukset ovat muuttuneet vuosien varrella ja muutoksia tulee varmasti lisää. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni ravitsemusalan koulutuksesta työmarkkinoille valmistuva opiskelija saa työelämän tarpeita vastaavan koulutuksen.
Työn tilaajana oli koulutuskeskus Salpauksen aikuiskoulutuksen ja työelämän marata-alan aikuiskoulutuspäällikkö Hely Korpela. Tutkimusta varten laadittiin kysely, johon vastasi ravitsemusalan yrittäjiä ja toimijaa. Tutkimustuloksia hyödynnetään alan koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksissa.