"ravintola-ala" - Selaus asiasanan mukaan Julkaisut

    • Drivers of organizational adoption of automation 

      Tussyadiah, Iis P.; Tuomi, Aarni; Ling, Erin Chao; Miller, Graham; Lee, Geunhee
      Annals of tourism research (Pergamon., 2021)
      Highlights • Organizational adoption of automation is made possible by technological progress • Labor shortage, due to demographic change, livability, and labor mobility, calls for automation. • Customer characteristics ...
    • Huippuruokaa kotona ja kaupassa – esittelyssä ravintolaruuan uudet jakelukanavat 

      Tuominen, Eetu; Puhakainen, Eeva
      Aromi-lehti : 1.6.2020 (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Koronaepidemian myötä monen ravintolayrittäjän liiketoiminta käytännössä pysähtyi. Aiemmin kotiinkuljetuspalveluita olivat tarjonneet lähinnä pikaruokaravintolat. Nyt asiakkaita palvellaan monipuolisemmin koko ravintola-alalla ...
    • Innovations in Restaurants, Hotels and Venues 

      Moilanen, Teemu; Ambartsumova, Elizaveta; MoreiraKares, Elina; Muilu, Tuomo; Nguyen, Nguyen; Borgenström, Peppi (Haaga-Helia University of Applied Sciences, 2020)
      Corona crisis has hit restaurants, hotels and attractions hard. Thousands of managers and entrepreneurs suddenly find themselves looking for innovative ideas that would help their business to recover and at the same time ...
    • Itse noudettu take away on parempaa kuin kotiin toimitettu 

      Ohtonen, Petteri (Restamark Oy, 2021)
      Haaga-Helian tutkimus selvitti itse haettavien ja kotiin tuotujen ravintola-annosten käyttöä, valintaperusteita ja suosittelua alan ammattilaisilla ja opiskelijoilla. Itse noudettu annos peittosi kotiin toimitetun annoksen ...
    • Kone ja/tai ihminen? 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, Omnipress oy, 2020)
      Ravintolakulttuuri on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana paljon. Ravitsemisala on teollistunut ja kansainvälistynyt – ainoa pysyvä asia on muutos.
    • Korona uudistaa opetusta 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Tampereen ammattikorkeakoulun vararehtori Päivi Karttunen aloitti puheensa kiinnostavalla kysymyksellä: – Mitä sellaista osaamista ammattikorkeakouluilla on, jolla se voisi kilpailla Googlea vastaan?
    • Maksutonta apua kriisistä nousuun 

      Mäkelä, Marjaana (Restamark Oy, 2020)
      Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen SUN – 3AMK -hanke tuo uusmaalaisten yritysten tueksi ammattikorkeakoulujen tarjoamia keinoja kriisistä selviämiseen.
    • Palvelumuotoilun menetelmiä ja työkaluja arkeen 

      Alhonen, Marika; Iloranta, Riina (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2021)
      Tämä palvelumuotoilun opas on laadittu nimensä mukaisesti käytännönläheiseksi avuksi arjen työhön palve-lualan eri sektoreilla, erityisesti vieraanvaraisuus- eli hospitality-alalla. Opas on toteutettu osana Uudenmaan liiton ...
    • Ravintola, joka palvelee napinpainalluksella 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Teknologeja on aina kiinnostanut, mitä napin painalluksella saa aikaan. Erityiskohteena on ollut ennen kaikkea ravintoloiden itsepalvelun lisääminen. Palvelu- ja ravitsemistyöntekijä onkin yritetty korvata automaateilla ...
    • Ravintolat politiikan pelinappulana 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Rqavintola-ala on saanut meillä ja maailmalla koronan seurauksena enemmän partlamenttiaikaa ja palstatilaa kuin koskaan aiemmin.
    • Ruokaa turuilta ja toreilta 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
      Ollakko kesällä auki vai kiinni, siinäpä kysymys. Ravintola-alan horisontti on ollut hämärän peitossa jo runsaan vuoden. Nyt visiona on hyvä myyntikesä sekä iloiset, liikkuvat, janoiset, nälkäiset ja rokotetut asiakkaat.
    • SUN - Hiukan aurinkoa marata-alan yrittäjille koronakriisin keskellä 

      Mäkelä, Marjaana (SKO ry, 2020)
      Kevätlukukausi 2020 jää varmasti kaikkien mieleen ajanjaksona, jolloin päivittäiset rutiinit ja sovitut työt muuttuivat kertarysäyksellä. Koronavirus rampautti etenkin omalle työyhteisölleni keskeistä toimialaa eli ...
    • Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028 - Yhdessä tekoja luonnosta ammentaen toimenpiteet 2020-2023 

      Havas, Kristiina; Adamsson, Kristiina; Borgenström, Peppi; Särkkä-Tirkkonen, Marjo; Harmoinen, Taina; Häkkinen, Maisa (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 2020)
      HUNGRY FOR FINLAND! Puhdas, turvallinen, aito, laadukas ja pohjoinen! Tämä strategia on Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategiaa 2015-2020 seuraava päivitys. Viidessä vuodessa ruokamatkailusta on tullut kansainvälisesti ...
    • Systeemigastronomiasta pilvikeittiöihin 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2020)
      Digitalisaatio ja robotisaatio epäilyttävät, mutta olemme vasta kehityksen alkutaipaleella. Tällä hetkellä laitteista, sovelluksista ja roboteista haetaan apua tuotannon tehostamiseen ja päästöjen vähentämiseen. Tulevaisuuden ...
    • Tekoäly(tön) ammattikeittiö 

      Heikkinen, Vesa (Mediatalo Keskisuomalainen, 2021)
      Ammattikeittiöt ovat historiansa ajan tasapainoilleet ennustamattoman kysynnän ja ylimitoitetun ruokatuotannon välillä. Keittiöväellä ei edelleenkään ole täsmätietoa, miten paljon asiakkaita (esimerkiksi oppilas-, potilas- ...
    • Tunnista tekaistut ravintola-arviot 

      Tuomi, Aarni (Restamark Oy, 2021)
      Tekaistut ravintola-arviot ovat yksi digiajan mukanaan tuomista negatiivisista ilmiöistä. Ravintoloitsijan näkökulmasta korostuu tilanteen hallinta.