Hållbart arbete i praktiken : Hur ser de anställda på matsvinnet ombord på M/s Rosella?
Lindh, Sandra (2018)
Lindh, Sandra
Högskolan på Åland
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121020695
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121020695
Tiivistelmä
I mitt arbete skriver jag om matsvinn.
Syfte är att genom en kvalitativ undersökning ta reda på hur matsvinnet kan minskas ombord på Viking Lines fartyg M/s Rosella.
Frågeställningen jag baserar arbetet på är tankarna bakom matsvinn och hur villig personalen är att göra förändringar på sin arbetsplats.
Arbetet baseras på teorier om matsvinn, hållbar utveckling, konsumentbeteende och utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland. Fem intervjuer har gjorts med anställda på Viking Line.
Undersökningen visar att det finns ett intresse bland personalen har ett intresse för att minska på matsvinnet ombord. In my degree thesis I write about food waste.
My purpose is to find out how to reduce food waste onboard the M/s Rosella by doing a qualitative study.
The question this thesis is based on is what the main thoughts on food waste are and if the employees are willing to do changes at work.
The thesis is based on research on Food Waste, sustainability, consumer behavior and Development and Sustainability Agenda for Aland Islands. Interviews has been made and five Viking Line employees attended.
The result shows that some of the employees have an interest in doing changes.
Syfte är att genom en kvalitativ undersökning ta reda på hur matsvinnet kan minskas ombord på Viking Lines fartyg M/s Rosella.
Frågeställningen jag baserar arbetet på är tankarna bakom matsvinn och hur villig personalen är att göra förändringar på sin arbetsplats.
Arbetet baseras på teorier om matsvinn, hållbar utveckling, konsumentbeteende och utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland. Fem intervjuer har gjorts med anställda på Viking Line.
Undersökningen visar att det finns ett intresse bland personalen har ett intresse för att minska på matsvinnet ombord.
My purpose is to find out how to reduce food waste onboard the M/s Rosella by doing a qualitative study.
The question this thesis is based on is what the main thoughts on food waste are and if the employees are willing to do changes at work.
The thesis is based on research on Food Waste, sustainability, consumer behavior and Development and Sustainability Agenda for Aland Islands. Interviews has been made and five Viking Line employees attended.
The result shows that some of the employees have an interest in doing changes.