Michelinrestauranger : Personalens syn på arbetsmiljön
Bussman, Ida (2018)
Bussman, Ida
Högskolan på Åland
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120620412
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120620412
Tiivistelmä
Det här examensarbetet är en kvalitativ studie med syftet att undersöka vad personalen har för åsikt på Michelinrestaurangerna samt skapa mer förståelse för vad Michelinbranschen egentligen är.
Arbetet baseras på kvalitativa intervjuer via e-post. Undersökningen består av intervjuer med sju stycken personer som jobbar eller jobbat inom Michelinbranschen
Slutsatsen visar att Michelinrestaurangerna kräver mycket precision och perfektion av sin personal. Det visar också att det är en bransch som borde utvecklas för att personalen ska må bättre och orka jobba längre på samma arbetsplats. This degree thesis is a qualitative study aimed at investigating what employees think of Michelin restaurants, as well as creating better understanding of what the Michelin industry really is.
The work is based on qualitative interviews via email. The survey consists of interviews with seven people who work or have worked in the Michelin industry.
The conclusion shows that staff at Michelin restaurants require a lot of precision and perfection. It also shows that it is an industry that should develop in order for the staff to feel better and to work longer at the same workplace.
Arbetet baseras på kvalitativa intervjuer via e-post. Undersökningen består av intervjuer med sju stycken personer som jobbar eller jobbat inom Michelinbranschen
Slutsatsen visar att Michelinrestaurangerna kräver mycket precision och perfektion av sin personal. Det visar också att det är en bransch som borde utvecklas för att personalen ska må bättre och orka jobba längre på samma arbetsplats.
The work is based on qualitative interviews via email. The survey consists of interviews with seven people who work or have worked in the Michelin industry.
The conclusion shows that staff at Michelin restaurants require a lot of precision and perfection. It also shows that it is an industry that should develop in order for the staff to feel better and to work longer at the same workplace.