Tiimityöstä työmotivaatiota : tiimityön kehittäminen ravintola- ja catering-alan opetushenkilöstön keskuudessa
Yliniemi, Marketta (2018)
Yliniemi, Marketta
Saimaan ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091115072
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091115072
Tiivistelmä
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on kehittää tiimityöskentelyä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä, Keudassa.Kehittämiskohteena oli ravintola- ja catering-alan opetushenkilöstöstä koostunut tiimi, joka toimii neljällä eri paikkakunnalla. Työn teoreettinen viitekehys koostuu organisaation muutostilanteesta, tiimityöskentelystä ilmiönä, työmotivaatioon ja organisaatioon liittyvistä osa-alueista sekä Lean-ajattelun soveltamisesta asiantuntijatyöhön.
Tutkimus on toteutettu toimintatutkimuksena yhden lukukauden aikana. Tutkimuksen empiirinen osa koostuu organisaatiossa toteutettujen työhyvinvointia mittaavien tutkimusten tuloksista, tiimien kokousmuistioista, tiimien onnistumiskeskusteluista sekä tiimien jäsenille tehdystä kyselystä. Tuloksia analysoitiin ja niistä tehtiin johtopäätöksiä teoriaan perustuen.
Tutkimuksessa havaittiin, että alkujaan iso tiimi oli toimimaton, ja sen jakaminen kolmeen vahvemmin jäseniensä asiantuntijuutta hyödyntävään pienempään tiimiin oli onnistunut. Ison organisaatiomuutoksen aikana heikentynyt työmotivaatio parani seurantajakson aikana ja aito tiimityöskentely käynnistyi ja sen aikana syntyi useita toteuttamiskelpoisia ideoita, joita tiimit voivat jatkossa viedä eteenpäin.
Keskeisiä kehittämiskohteita jatkossa ovat tutkimuksen mukaan tavoitteiden asettaminen sekä palautteen antaminen tiimin jäsenille. Tiimien itseohjautuvuus edellyttää, että tiimityön tavoitteita, resursseja ja yhteydenpidon keinoja täsmennetään.
Jatkotutkimuksen aiheita olisi useita. Olisi kiinnostavaa tutkia, miten muutokset tiimien kokoonpanoihin vaikuttavat, miten työskentelytavat kehittyvät ja miten ehdotetut työkalut otetaan käyttöön. Ehdottomasti kiinnostavaa olisi myös tutkia, kuinka Keudassa tammikuussa 2019 käyttöön otettava vuosityöaika vaikuttaa tiimien toimintaan ja työajan käyttöön jatkossa.
Tutkimus on toteutettu toimintatutkimuksena yhden lukukauden aikana. Tutkimuksen empiirinen osa koostuu organisaatiossa toteutettujen työhyvinvointia mittaavien tutkimusten tuloksista, tiimien kokousmuistioista, tiimien onnistumiskeskusteluista sekä tiimien jäsenille tehdystä kyselystä. Tuloksia analysoitiin ja niistä tehtiin johtopäätöksiä teoriaan perustuen.
Tutkimuksessa havaittiin, että alkujaan iso tiimi oli toimimaton, ja sen jakaminen kolmeen vahvemmin jäseniensä asiantuntijuutta hyödyntävään pienempään tiimiin oli onnistunut. Ison organisaatiomuutoksen aikana heikentynyt työmotivaatio parani seurantajakson aikana ja aito tiimityöskentely käynnistyi ja sen aikana syntyi useita toteuttamiskelpoisia ideoita, joita tiimit voivat jatkossa viedä eteenpäin.
Keskeisiä kehittämiskohteita jatkossa ovat tutkimuksen mukaan tavoitteiden asettaminen sekä palautteen antaminen tiimin jäsenille. Tiimien itseohjautuvuus edellyttää, että tiimityön tavoitteita, resursseja ja yhteydenpidon keinoja täsmennetään.
Jatkotutkimuksen aiheita olisi useita. Olisi kiinnostavaa tutkia, miten muutokset tiimien kokoonpanoihin vaikuttavat, miten työskentelytavat kehittyvät ja miten ehdotetut työkalut otetaan käyttöön. Ehdottomasti kiinnostavaa olisi myös tutkia, kuinka Keudassa tammikuussa 2019 käyttöön otettava vuosityöaika vaikuttaa tiimien toimintaan ja työajan käyttöön jatkossa.