LAADUNVALVONNAN KEHITTÄMINEN PIENPANIMOLLA
Vatanen, Satu (2017)
Vatanen, Satu
Centria-ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704275545
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201704275545
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Iso-Kallan panimo. Yrityksenä Iso-Kallan panimo on melko uusi, jonka takia heillä ei ole vielä vakiintuneita laadunvalvonta menetelmiä. Aikaisemmin he ovat lähettäneet näytteitään analysoitavaksi muualle. Heillä ei ole käytössä sellaisia menetelmiä, joita he voisivat paikan päällä toteuttaa.
Tavoitteena oli löytää kehitysideoita, kuinka panimo voi parantaa laadunvalvontaansa prosessin aikana ja ylläpitää hyvää panimohygieniaa. Teoriassa käsitellään laadunvalvonnan osa-alueita ja poimitaan tärkeimpiä asioita esille.
Teorian pohjalta Iso-Kallan panimolle annettiin ehdotuksia laadunvalvonnan parantamiseksi. Aineisto kerättiin käyttämällä useita lähteitä. Tiedot on pääosin kerätty kirjallisista lähteistä, mutta internet-lähteitä on käytetty apuna.
Säiliöiden ja irtokappaleiden pintahygienian parantamiseksi määriteltiin yksinkertaisia menetelmiä. Käymisen onnistuneisuuden vahvistamiseksi löytyi sopiva menetelmä, jonka avulla saadaan alkoholipitoisuus analysoitua. Lopusta löytyy ehdotukset ja jatkotoimenpiteet jatkoa varten, josta löytyy kehitysideoita sekä prosessin valvontaan että puhtauden ylläpitämiseen.
Tavoitteena oli löytää kehitysideoita, kuinka panimo voi parantaa laadunvalvontaansa prosessin aikana ja ylläpitää hyvää panimohygieniaa. Teoriassa käsitellään laadunvalvonnan osa-alueita ja poimitaan tärkeimpiä asioita esille.
Teorian pohjalta Iso-Kallan panimolle annettiin ehdotuksia laadunvalvonnan parantamiseksi. Aineisto kerättiin käyttämällä useita lähteitä. Tiedot on pääosin kerätty kirjallisista lähteistä, mutta internet-lähteitä on käytetty apuna.
Säiliöiden ja irtokappaleiden pintahygienian parantamiseksi määriteltiin yksinkertaisia menetelmiä. Käymisen onnistuneisuuden vahvistamiseksi löytyi sopiva menetelmä, jonka avulla saadaan alkoholipitoisuus analysoitua. Lopusta löytyy ehdotukset ja jatkotoimenpiteet jatkoa varten, josta löytyy kehitysideoita sekä prosessin valvontaan että puhtauden ylläpitämiseen.