Perehdyttämisopas
Sysiö, Anna (2006)
Sysiö, Anna
Lahden ammattikorkeakoulu
2006
All rights reserved
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee perehdyttämistä ja perehdyttämistä osaamisen johtamisessa. Opinnäytetyön teoriaosassa selvitetään perehdyttämisen merkitys, hyödyt, kohderyhmät, vastuuhenkilö ja perehdyttämisprosessin kulku sekä perehdyttämiseen liittyvä lainsäädäntö. Lisäksi työssä tutustutaan osaamisen johtamisen käsitteeseen ja siihen, kuinka perehdyttäminen yksiselitteisesti liittyy osaamisen johtamiseen. Opinnäytetyöhön liittyy myös perehdyttämisopas Tervetuloa Serraan, joka on tehty toimeksiantona lappeenrantalaiselle Serra Restaurant & Terracelle. Perehdyttämisoppaan tavoitteena on tehostaa perehdyttämistä ja tutustuttaa uusi työntekijä yritykseen jo ennen työnalkua. Perehdyttämisopas myös auttaa uutta työntekijää työskentelemään ilman apua mahdollisimman nopeasti. Opas osana varsinaista perehdyttämistä ja työnopastusta helpottaa työntekijän pääsyä sisään uuteen työympäristöön. Opinnäytetyön tuloksena on perehdyttämisopas, jossa on olennaiset tiedot yrityksestä ja sen toimintatavoista. Oppaassa on lisäksi esitelty työnopastukseen, työsuhteeseen, työterveyshuoltoon sekä erityisasetuksiin liittyviä ohjeita. Perehdyttämisopas on kasattu toimeksiantajan toiveiden mukaisesti sekä perehdyttämiseen liittyvän teorian perusteella. Perehdyttäminen edesauttaa uuden työntekijän töiden sujumista joustavasti ja tuottavasti. Sen avulla motivaatio, asenne ja sitoutuminen työtä ja työyhteisöä kohtaan kasvavat. Osaamisen johtaminen on osaamisen ja ammattitaidon kehittämistä yrityksen kilpailukyvyn varmistamiseksi. Perehdyttäminen on myös henkilöstön kehittämistä ja perehdyttämisen avulla työntekijä saa perustan jatkuvalle kehittymiselle. Osaamisen johtamisen näkökulmasta perehdyttäminen on uuden työntekijän kasvamista uuteen organisaatioon.