Krav vid byggnad av ny lagerhall med ett slakteri och kylrum
Sannholm, Johan (2015)
Sannholm, Johan
Yrkeshögskolan Novia
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121020151
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121020151
Tiivistelmä
Tämä on rakennusmestari (AMK) -tutkintoon kuuluva opinnäytetyö, joka on 10 opintopisteen laajuinen.
Tässä opinnäytetyössä suunnitellaan projekti joka alkaa vanhan navetan purkamisella ja loppuu uuden käytännöllisemmän hallin rakentamiseen samalle paikalle. Uusi halli tulee koostumaan kolmesta eri osasta: varastohallista tilan pienkoneille, pienen rakennusfirman työpajasta, sekä alueella metsästävän hirviporukan lahtivajasta ja kylmiöstä.
Opinnäytetyön tavoitteena on suunnitella projekti alusta loppuun. Ensin työssä selvitetään vanhan navetan purku, tarvittavat purkuluvat sekä rakennusjätteiden käsittely. Sitten selvitetään, mitä odotuksia on uudelta hallilta ja miltä se näyttäisi. Seuraavaksi varmistetaan hallin eri osastojen toiminnalliset vaatimukset. Koskien lahtivajaa tehdään vielä erillinen selvitys siitä, mitä virallisia vaatimuksia olisi lahtivajalle, jos tulevaisuudessa haluttaisiin tarjota hirvenlihaa myyntiin. Työ jatkuu muutaman rakennusteknisten vaihtoehdon vertaamisella toiminnallisuus- ja kustannusnäkökulmasta.
Parhaasta vaihtoehdosta tehdään lopuksi suunnitelma ja rakennuspiirustukset. Työ sisältää lisäksi kustannusarviointeja sekä vanhan navetan purusta että uuden hallin rakentamisesta.
Tässä opinnäytetyössä suunnitellaan projekti joka alkaa vanhan navetan purkamisella ja loppuu uuden käytännöllisemmän hallin rakentamiseen samalle paikalle. Uusi halli tulee koostumaan kolmesta eri osasta: varastohallista tilan pienkoneille, pienen rakennusfirman työpajasta, sekä alueella metsästävän hirviporukan lahtivajasta ja kylmiöstä.
Opinnäytetyön tavoitteena on suunnitella projekti alusta loppuun. Ensin työssä selvitetään vanhan navetan purku, tarvittavat purkuluvat sekä rakennusjätteiden käsittely. Sitten selvitetään, mitä odotuksia on uudelta hallilta ja miltä se näyttäisi. Seuraavaksi varmistetaan hallin eri osastojen toiminnalliset vaatimukset. Koskien lahtivajaa tehdään vielä erillinen selvitys siitä, mitä virallisia vaatimuksia olisi lahtivajalle, jos tulevaisuudessa haluttaisiin tarjota hirvenlihaa myyntiin. Työ jatkuu muutaman rakennusteknisten vaihtoehdon vertaamisella toiminnallisuus- ja kustannusnäkökulmasta.
Parhaasta vaihtoehdosta tehdään lopuksi suunnitelma ja rakennuspiirustukset. Työ sisältää lisäksi kustannusarviointeja sekä vanhan navetan purusta että uuden hallin rakentamisesta.