"gluteeni" - Selaus asiasanan mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-3 / 3
-
Gluteenipitoisuudet gluteenittomiksi markkinoiduissa tuotteissa
(2023)Keliakia on autoimmuunisairaus, jossa viljan valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolessa tulehduksen ja suolinukan vaurioitumista, jolloin ravintoaineiden imeytyminen häiriintyy. Keliakiaa sairastaa n. 2 % Suomen väestöstä. ... -
Gluteenittomana markkinoitujen pitsojen gluteenittomuus ja allergeenihallinta Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen valvonta-alueella 2020
(2021)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, täyttävätkö valvonta-alueen gluteenittomana myytävät pitsat asetusten mukaiset edellytykset gluteenittomista elintarvikkeista, onko ravintoloiden gluteenin allergeenihallinta ... -
Kasviproteiinipohjaisen vegemakkaran tuotekehitys
(2022)Opinnäytetyössä kehitettiin kasviproteiinipohjaista makkaran muotoista elintarviketuotetta. Työ oli toimeksiantajayrityksen, Foodwest Oy:n, sisäinen tutkimus- ja kehitystyö, ja sen pääasiallinen tarkoitus oli tuottaa ...