Haku
Viitteet 1-5 / 5
Cirkulär Ekonomi: restaurangbranschen på Åland
(2022)
Cirkulär ekonomi är inte ännu ett välkänt begrepp. Syftet med arbetet är att ta reda på om åländska restauranger arbetar med cirkulär ekonomi idag och hur detta arbete ser ut. I teoridelen av vårt arbete diskuterar vi de ...
Miljöledning inom hållbara turismföretag
(2022)
Inom turismen blir hållbarhet vanligare och nya lösningar kommer varje dag, på tekniska och sociala sätt. Den här studien handlar om hur de här lösningarna kommer till, hur man arbetar med de här frågorna inom hotell och ...
Hållbar finansiering, en studie om hur bankerna på Åland implementerar hållbar finansiering
(2022)
I detta examensarbete kommer vi att undersöka hur övergången till en mer hållbar finansiering påverkar bankerna. Arbetets syfte är att ta reda på hur två aktörer i finanssektorn, Ålandsbanken och Andelsbanken, implementerar ...
Kryssningsturism i de polära regionerna - hur ser dess framtid ut?
(2022)
Kryssningsindustrin är en snabbt växande form av turism. Den är störst i Karibien, Europa och Alaska. Kryssningsresor till de polära regionerna är mindre vanligt men antalet resenärer som kommer hit fortsätter att öka. De ...
Vegetarisk mat på åländska restauranger
(2022)
Mitt examensarbete behandlar temat vegetarisk mat. Jag skriver om hälso- och miljöaspekterna med en vegetarisk kost, samt har jag undersökt åländska restaurangers syn på vegetarisk mat. Jag valde att skriva om vegetarisk ...