Ravitsemusohjaus hoitotyössä : ammattikorkeakoulun rooli terveydenhoitajien ja sairaanhoitajien ravitsemushoidon osaamisessa
Mattinen, Annukka (2007)
Mattinen, Annukka
Turun ammattikorkeakoulu
2007
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-216-004-1
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-216-004-1
Tiivistelmä
Tämä julkaisu on tarkoitettu keskustelun virittäjäksi ja suuntaviivan antajaksi sosiaali- ja terveystoimen työyhteisöille, kun mietitään ravitsemushoidon kehittämistä osana ammattikorkeakoulutusta ja hoitotyötä. Ravitsemuksen mahdollisuudet terveyden edistämisessä sekä sairauksien ehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa ovat Suomessa vielä suurelta osin hyödyntämättä. Ammattikorkeakoulut, jotka kouluttavat sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja muita sosiaali- ja terveysalalle sijoittuvia työntekijöitä, ovat avainasemassa ravitsemushoidon laadun kehittämisessä valtakunnallisella tasolla. Tuloksellisen ravitsemushoidon avulla voidaan saavuttaa merkittäviä yhteiskunnallisia säästöjä. Tämä Puheenvuoroja-sarjan julkaisu avaa ravitsemuksen ajankohtaista aluetta sekä ammattikorkeakoulun että terveystoimen näkökulmasta. Lukijalle selvitetään konkreettisesti, miten Turun ammattikorkeakoulun lehtorin ravitsemustieteen asiantuntemuksella terveystoimen ravitsemushoitoa lähdetään organisoimaan koulutusta samanaikaisesti kehittäen. Tällöin moniammatillinen yhteistyö yli organisaatiorajojen ei ole vain sanoja, vaan myös tekoja.