Haku
Viitteet 1-10 / 12
Toimenpidesuunnitelma Kotivaralle ympäristövaikutusten vähentämiseksi
(2020)
Tässä opinnäytetyössä tarkastellaan oululaisen liha-alan toimijan Kotivara Oy:n ympäristövaikutuksia. Ympäristövaikutuksina työssä käsitellään ympäristölle haitallisia tekijöitä. Pääasiassa ne ovat toiminnasta suoraan tai ...
Koronakevät 2020: SARS-CoV-2 taudinaiheuttajana ja sen vaikutuksia elintarviketeollisuuteen Suomessa
(2020)
Opinnäytetyön aiheena on uusi koronavirus, SARS-CoV-2, joka levisi nopeasti pandemiaksi ympäri maailmaa kevään 2020 aikana. Opinnäytetyön tilaajana oli Hämeen ammattikorkeakoulun hyvinvointiosaamisen yksikkö. Opinnäytetyöhön ...
Kypsien siipikarjatuotteiden aistinvaraisen laadun kehittäminen
(2024)
Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli kehittää laukkaseos, joka soveltuu anatomisten siipikarjatuotteiden neularuiskutukseen. Laukkaseoksella tarkoitetaan suola-apuaine vesiliuosta, jolla pyritään parantamaan raaka-aineen ...
Luminometrin käyttöönotto ja sen soveltuvuuden testaaminen
(2024)
Opinnäytetyön tavoitteena oli määrittää adenosiinitrifosfaattia (ATP) mittaavalle luminometrille raja-arvot Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalle. Tämän lisäksi tehtiin selvitystä voisiko bioluminesenssimenetelmä korvata ...
Vakiotoimintamenetelmän suunnittelu panimon CIP-järjestelmään
(2024)
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja luoda toimiva vakiotoimintamenetelmä eli SOP panimon tölkityskoneen CIP-kiertopesujärjestelmälle. SOP (Standard Operating Procedure) on vaiheittainen ohjeistus jollekin usein ...
Työvoimakustannusten kohdentaminen elintarviketuotannossa : kannattavuuden kehittäminen
(2024)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa täsmällistä tietoa erilaisten työaikamallien kustannusvaikutuksista toimeksiantajalle, joka on iso elintarvikealan yritys. Elintarviketeollisuudessa kannattavat tuotteet ovat yrityksen ...
Sokerittoman energiajuoman analysointimenetelmät
(2022)
Opinnäytetyössä selvitetään laadunvarmistuksen tueksi erilaisia analyysimenetelmiä tiiviste-, kofeiini- ja sukraloosipitoisuuden analysointiin laadunvarmistuksen näkökulmasta. Toimeksiantaja, Nokian Panimo Oy, on lanseerannut ...
Piidioksidin sekoittaminen öljyyn puolikiinteiden tuotteiden valmistusprosessissa
(2022)
Opinnäytteen tavoitteena oli laitetestausten ja koeajojen avulla selvittää laitteisto ja toimintamallit lemmikkieläimille suunnatun puolikiinteän ja öljypohjaisen täydennysrehun valmistukseen. Opinnäyte oli osa työn tilaajan ...
Puhtaanapidon merkitys elintarviketeollisuuden tuoteturvallisuudessa
(2023)
Opinnäytetyö kohdistuu elintarvikealan yritykseen, jossa haluttiin päivittää laitekohtaisia pesuohjeita ja pesumenetelmiä, varmistaa pesumenetelmien toimivuus ja yhtenäistää pesutermien käyttöä eri osastojen välillä. ...
Saarioinen Oy:n aistinvaraisen arviointiraadin kehittäminen
(2023)
Saarioinen Oy on yksi Suomen suurimmista ja johtavista valmisruokataloista, jonka laadunvarmistus näyttelee hyvin suurta roolia tuotteiden erinomaisen laadun ja tinkimättömän herkullisuuden varmistamiseksi. Saarioinen Oy:n ...