Haku
Viitteet 1-5 / 5
Etelä-Pohjanmaan elintarviketeollisuusyritysten ilmastotoimet
(2023)
Ilmastonmuutos vaikuttaa globaalisti ja toimet vaativat nyt muutoksia ja kestäviä ratkaisuja. Suomessa, Antti Rinteen sekä Sanna Marinin hallitusohjelmissa oli listattuna tavoite olla hiilineutraali vuonna 2035 ja sen ...
Ruokahävikki päivittäistavarakaupoissa
(2020)
Ilmastonmuutoksen seurauksena myös ruokahävikkiin on alettu kiinnittää huomiota. Päivittäistavarakauppa on yksi ruokaketjun osa, jossa ruokahävikkiä syntyy ja se on suuri kustannus. Työn tavoitteena oli selvittää ...
Härkäpaputuotteen kemialliset analyysit prosessin eri vaiheissa
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia härkäpavun ravinnollisia ominaisuuksia kemiallisten kokeiden avulla sekä kerätä kirjallisuutta härkäpavusta. Toimeksiantajana toimi Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Opinnäytetyöstä saatu ...
Yhteistyörobottien materiaalien puhdistettavuus
(2023)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Työ oli osa Yhteistyörobotit – ruokaturvallisuus ja tuottavuus -hanketta, jonka rahoittajana toimi Töysän Säästöpankkisäätiön tutkimusrahasto. Työn tavoitteena ...
Elintarvikealan teknologiatiekartta
(2023)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli toteuttaa teknologiatiekartta Food Living Labs Connecting People (FLLCP) -hankkeelle. Työssä tunnistetaan läpi erilaisia teknologioita, jotka nähdään merkityksellisinä elintarviketeollisuudelle ...