KoulutusalaOpinnäytetyötMatkailu
Viitteet 1-18 / 18
-
Ayurvedacenter på Åland
(2022)Undersökningen handlar om etableringen av ett Ayurvedacenter på Åland. Bakgrunden av Ayurvedas historia och syfte och hur den spridits till andra delar av världen förklaras i kapitel 2. Arbetets syfte är att ta reda på ... -
Den växande kryssningsindustrin : De främsta motivationsfaktorerna vid val av kryssning som resform
(2019)Examensarbetet inleds med frågeställningen kring vilka som är de främsta motivationsfaktorerna vid valet av en kryssning som resform. Arbetet har genomförts med hjälp av en kvalitativ intervjustudie, samt även genom ... -
DESTINATIONS- MARKNADSFÖRINGENS INFLYTANDE PÅ KONSUMENTERNAS KÖPBESLUT
(2022)Studie om destinationsmarknadföringens påverkan på konsumenternas köpbeslut -
En multifunktionell bar - att optimera gästens upplevelse
(2020)Syftet med detta arbetet är att ta reda på om ett upplevelserum som fyller många olika funktioner kan ge kunden den optimala kundupplevelsen. Studien är en fallstudie genom en kvalitativ metod med intervjuer. Fyra ... -
Evenemangens inverkan: betydelsen av Rockoff för åländska serviceverksamheter
(2023)Detta examensarbete undersöker hur samhället påverkas av evenemang. Inom teoridelen tas fördelar och nackdelar med olika evenemang upp såväl som eventuella olika roller inom samhället. Caset är Rockoff på Åland som är en ... -
Evenemangsplanering : Utförande och utvärdering av evenemang på Åland
(2021)Den teoretiska referensramen för detta arbete är evenemangsplanering. Evenemang planeras världen över varje dag, och är viktiga för det sociala hos många människor. Syftet med undersökningen är att författaren får en ... -
Hur kryssnings- och passagerartrafiken påverkar miljön inom Östersjöområdet - Vad görs för att förbättra situationen?
(2021)Många människor är beroende av kryssnings- och passagerartrafiken på Östersjön. Kanske de jobbar på ett fartyg eller bor på en ö och är beroende av färjetrafiken för att kunna ta sig ut i världen. Dessutom finns det väldigt ... -
Hållbar turism och dess påverkan på resebeteende
(2023)Examensarbetet undersöker den unga generationens tankar kring hållbar turism och hur det påverkar deras resebeteende. Undersökningen omfattar de ekologiska, sociokulturella och ekonomiska hållbarhetsaspekterna. Turismbranschen ... -
Miljöledning inom hållbara turismföretag
(2022)Inom turismen blir hållbarhet vanligare och nya lösningar kommer varje dag, på tekniska och sociala sätt. Den här studien handlar om hur de här lösningarna kommer till, hur man arbetar med de här frågorna inom hotell och ... -
Motivation och välmående inom hospitalitybranschen: vad motiverar personalen?
(2023)Detta arbete handlar om motivationsfaktorer bakom medarbetarna inom restaurangbranschen. Teorierna kommer att handla om Herzbergs och Maslows motivationsteorier, belöningssystem, organisationskultur och covid-pandemins ... -
Psykisk ohälsa inom restaurangbranschen på Åland
(2024)I vårt examensarbete skriver vi om psykisk ohälsa inom restaurangbranschen på Åland samt företagets roll i fenomenet. Syftet med arbetet är att ta reda på om psykisk ohälsa finns inom restaurangbranschen på Åland. Till ... -
Påverkar hygienfaktorer människans motivation att jobba inom HoReCa-branschen? En överblick över PAMs kollektivavtal
(2023)Detta examensarbete behandlar Abraham Maslows och Fredericks Herzbergs motivationsteorier och hur de korrelerar med den rådande personalbrist som finns inom hotell- och restaurangbranschen. Detta arbete behandlar också de ... -
Resandet under och efter Covid-19 : En överblick på pandemins effekter på reseindustrin
(2021)I detta examensarbete beskrivs effekter som coronaviruspandemin haft på turismindustrin och det globala resandet. Ända sedan virusets utbrott och globala spridning har industrin gått igenom en avsevärd förändring, och ... -
Rymdturism : en kvalitativ intervjustudie om rymdturismen och dess position i det kommande årtiondet
(2019)En kvalitativ intervjustudie om rymdturism och dess position i den nära framtiden. Syftet med arbetet är att beskriva hur sakkunniga experter tror rymdturismen kommer se ut inom tio år. I arbetet används olika teorier ... -
Skolmat i Finland: en kvantitativ undersökning
(2022)I mitt examensarbete skriver jag allmänt om skolmaten i Finland och en djupare undersökning av vad elever i Pargas tycker om skolmaten som serveras i skolan. Syftet med arbetet är att undersöka vad eleverna egentligen ... -
Stöd för Ålands turism : en frisbeegolfsatsning under coronapandemin
(2021)Coronapandemin slog till under våren 2020. Mats Adamczak, med stöd från landskapsregeringen satsade på frisbeegolf för att stödja den hårt drabbade turismen. En beskrivning över projektets process och framtida planer ... -
Turismen i Finland 2020 : Covid-19 och den inhemska turismen
(2021)År 2020 inleddes med en global pandemi av viruset Covid-19. Detta resulterade i stängda landsgränser, restriktioner samt många rekommendationer att hålla koll på. Syftet med detta arbete är att undersöka hur inhemsk ... -
Vegetarisk mat på åländska restauranger
(2022)Mitt examensarbete behandlar temat vegetarisk mat. Jag skriver om hälso- och miljöaspekterna med en vegetarisk kost, samt har jag undersökt åländska restaurangers syn på vegetarisk mat. Jag valde att skriva om vegetarisk ...