Haku
Viitteet 1-10 / 92
Laitoksen rakenteen ja toiminnallisten vaatimusten täyttäminen SeAMKin uudessa elintarvikelaitoksessa
(2019)
Tässä työssä käsiteltiin rakenteiden ja toiminnallisten vaatimusten täyttämistä uudessa SeAMKin elintarvikelaitoksessa. Työssä tutkittiin rakenteellisen ja ajallisen erottamisen vaatimia toimintoja, henkilökunnan kulkureittejä, ...
Prosessimuutoksen vaikutus sous vide -broilerituotteiden tuotelaatuun
(2019)
Työn tavoite oli vaihtoehtoisen sous vide -prosessin avulla muokata broilerituotteitta vastaamaan asiakkaiden toiveita. Ongelmiksi broilerituotteissa asiakkaat kokivat toisiinsa takertuneet lihat ja pakkauksessa olevan ...
Ravinnon lisänä käytettävien luonnontuotteiden laadun valvonta: Soluviljelmään perustuva sytotoksisuuden määritys
(2019)
Opinnäytetyössä selvitettiin kirjallisuuden avulla ravinnon lisänä käytettävien luonnontuotteiden laadun valvontaa sekä kokeellisesti eräiden luonnontuotteiden sytotoksisuutta. Työ tehtiin yhteistyössä Oulun yliopiston ...
Mallasleivän tuotekehitys
(2019)
Tämä opinnäytetyö toteutettiin yhteistyössä Lapuan Leipä Oy:n sekä Mallaskuun Panimo Oy:n kanssa. Työn tavoitteena oli selvittää oluen panemisen sivuvirtana syntyvän mäskin uudelleen prosessointi leipomotuotteen valmistusaineena ...
Happojen ja sokereiden määritys HPLC-menetelmällä : Case: SeAMK
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)
Tässä opinnäytetyössä keskityttiin tutkimaan happojen ja sokereiden määrityksen mahdollisuutta HPLC-menetelmällä. Teoriaosuudessa kerrotaan yleisesti HPLC-menetelmästä ja laitteiston osista.
Varsinaisessa kokeellisessa ...
Broilerin reidenleikkuun kehittäminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)
Opinnäytetyö käsittelee Atria Suomen, Nurmon siipikarjaleikkaamon broilerin reiden luuttomaksi leikkuun kehittämistä. Työn tavoitteena oli saada parempi leikkuutehokkuus ja saanto sekä kehittää nykyisiä prosesseja ja ...
Akryyliamidin tutkiminen ja akryyliamidi leivässä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Tässä työssä käydään läpi uutta akryyliamidiasetusta, sekä keinoja tutkia akryyliamidia. Tavoitteena oli etsiä tietoa akryyliamidista ja sen analysointimenetelmistä kirjallisesti. Lisäksi tarkasteltiin uutta akryyliamidiasetusta ...
Esilajitellun multaperunan vaikutus kuoritun perunan saantoon
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)
Työssä selvitettiin esilajitellun multaperunan käytön vaikutuksia kuoritun perunan saantoon. Lisäksi verrattiin Voltin multaperunalajittelijan toimintaa Jepuan tehtaan vastaavaan lajittelijaan. Työn käytännön osuus ...
Talousveden ammonium- ja nitriittianalyysimenetelmien validointi Gallery-diskreettianalysaattorille
(2019)
Tämä opinnäytetyö tehtiin SeiLab Oy:n Seinäjoen toimipisteen kemian laboratoriolle. Työn tavoitteena oli siirtää talousvesien nitriitti- ja ammoniumtyppianalyysimenetelmät vanhalta Shimadzu UV-1800 -laitteelta Thermo Fisher ...
Suklaatryffelin säilyvyys
(2019)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää suklaatryffeleiden mikrobiologista laatua, sekä tuotteiden säilyvyysaikaa.
Näytteitä tutkittiin laboratoriossa joulukuussa 2017 sekä tammi-helmikuussa 2018. Tutkittavaksi ...