Haku
Viitteet 1-10 / 11
Toisen asteen ammatillisen työelämässä oppimisen ohjausprosessin ja työelämäyhteistyön kehittäminen
(2019)
Toisen asteen ammatillisen koulutuksen työelämässä oppimista tulee ammatillisen reformin myötä lisätä. Opintojen työelämävastaavuutta pitää kasvattaa, jotta opiskelija hyötyisi opinnoistaan enemmän tulevaisuuden työelämän ...
Hapan-, emäs- ja entsyymilaukat naudanlihan mureutuksessa
(2022)
Työn tavoitteena oli löytää uudenlainen mureutusmenetelmä naudan sisäpaistipihville. Työssä tutkittiin naudan sisäpaistipihvin mureutusta hapan- ja emäslaukoilla sekä entsyymikäsittelyillä. Mureutuskäsittelyssä haluttiin ...
Ravintoloiden työskentelyhygienia- ja pintapuhtausselvitys omavalvontaohjeistuksen ja valvonnan perustaksi
(2022)
Opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää rekisteröidylle elintarviketoiminnalle suunnattu omavalvontaohjeistus elintarvikelain (297/2021) ja elintarvikehygienia-asetuksen (318/2021) muutosten johdosta, ohjeistaa ...
Hygieeniset suunnitteluohjeet elintarviketuotantotilaa rakennettaessa tai kunnostaessa
(2022)
Tämän työn tavoitteena oli laatia suomenkieliset ohjeet elintarviketuotantotilan hygieeniseen suunnitteluun. Lainsäädännössä määritellään yleisellä tasolla, millainen elintarviketuotantotilan on oltava. Työssä tarkennetaan ...
Opetusleipomoiden kehittäminen lean-ajattelun avulla
(2023)
Lean-ajattelun juuret ovat alun perin Toyotan autotehtaiden tuotannossa, ja lean on levinnyt sieltä laajalle muuhunkin teollisuuteen sekä myös palveluorganisaatioiden käyttöön. Leanissa keskeistä ovat toiminnan jatkuva ...
Leipomon sisäisen viestinnän kehittäminen
(2022)
Opinnäytetyön päätavoitteena oli kehittää kohdeyrityksen sisäistä viestintää. Alatavoitteena oli selvittää sisäisen viestinnän nykytila. Toinen alatavoite oli luoda yrityksen sisäisen viestinnän kehittämisehdotuksia ja ...
Ravitsemuslaadun osaaminen ja koulutustarpeet terveystarkastajien kokemana
(2022)
Erilaisissa ruokapalvelupaikoissa tarjoiltavan ruoan ravitsemuslaadulla on suuri vaikutus suomalaisten ravitsemukseen ja hyvinvointiin. Monet työikäiset suomalaiset aterioivat säännöllisesti kodin ulkopuolella, jolloin ...
Ruokahävikin seuranta ja vähentäminen Rauman ruoka- ja puhtauspalveluissa
(2023)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli etsiä keinoja, joilla ruokahävikin määrää saadaan seurattua luotettavasti, selvittää ruokahävikin tämänhetkistä määrää ja hävikin muodostumista sekä tehdä suunnitelma ruokahävikin ...
Mureat & Nopeat -tuotantolinjan toiminnan kehittäminen
(2023)
Tämän työn tarkoituksena on selvittää Mureat & Nopeat -tuotantolinjan toiminnan nykytaso ja johtaa siitä kehityshankkeita, joiden tarkoituksena on suoraviivaistaa ja tehostaa prosessia. Opinnäytetyön empiirinen osuus ...
Elintarviketeknologian tiekartta
(2023)
Tämän kehittämistyön aihe liittyy elintarviketeknologiaan sen kehittämiseen ja alueelliseen uudistamiseen. Elintarviketeknologia on tutkimuksenala, jossa yhdistetään kemiallista, mikrobiologista ja teknologista osaamista ...