Haku
Viitteet 1-10 / 10
Kaappaa kasvis! -viikon ruokakasvatusmateriaalin kehittäminen ruokapalveluille
(2020)
Suomalainen, ilmainen ja laadukas kouluruoka on paitsi lasten ja nuorten jaksamisen ja oppimisen edellytys, myös merkittävä tulonsiirto perheille sekä lasten ja nuorten terveyserojen kaventaja. Kouluruokailu ja -ympäristö ...
Ruoan matka tuottajalta jätelaitokselle – Ruokahävikkivideo yläasteikäisille nuorille
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli jo kerätyn materiaalin lisäksi kehittää jokin asia, tapa tai
toimintamalli, jolla voitaisiin konkreettisesti vaikuttaa kohderyhmään kuuluvien nuorten
ruokailutottumuksiin ja -asenteisiin ...
Arjen ruokakasvatus varhaiskasvatuksessa Case: Alavuden kaupunki
(2020)
Ruokakasvatus on tärkeä osa varhaiskasvatusta. Ruokakasvatuksen avulla edistetään lasten myönteistä suhtautumista ruokaan ja syömiseen sekä tuetaan monipuolisia ja terveellisiä ruokatottumuksia.
Työn tavoitteena oli ...
Lähiruoka ja ruokakasvatus päiväkodissa : Case yksityinen päiväkoti
(2021)
Varhaiskasvatuksessa järjestettävä ruokailu on lakisääteistä ja sen tulee täyttää ravitsemussuositusten mukaiset ruoka- ja ravintoainekohtaiset suositukset. Varhaiskasvatuksessa ruoka edistää lapsen terveyttä ja hyvinvointia ...
Ruokakasvatus Etelä-Pohjanmaan perusopetuksen perusopetussuunnitelmissa
(2022)
Suomalaisen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (Opetushallitus, i.a.-b) tavoitteena on antaa yhtenäinen pohja paikallisille opetussuunnitelmille, vahvistaen koko maassa koulutuksen tasa-arvoa. Kuntien omien ...
Ruokakasvatus Kaustisen varhaiskasvatuksessa : nykytilan selvitys ja ruokakasvatuksen kehittäminen
(2021)
Ruokailu on tärkeä osa lapsen kasvatusta, perushoitoa ja opetusta. Ruokakasvatuksella
tarkoitetaan hyvinvointia ja terveyttä edistävien ruokatottumusten ja siihen liittyvien asenteiden, arvojen, tietojen ja taitojen ...
Etelä-Pohjanmaan ruokakulttuurin kehittäminen varhaiskasvatuksessa
(2023)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää ja edistää Etelä-Pohjanmaan ruokakulttuurin näkyvyyttä varhaiskasvatuksessa. Tavoitteena oli kartoittaa maakunnan ruokakulttuurin ilmenemistä, nykytilaa ja tulevaisuuden tahtotilaa ...
Ruokakasvatuksen teemapäivä ikääntyneille sekä toiminnallisen materiaalin tuottaminen
(2022)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää ikääntyneille teemapäivä, jonka toteutus voitaisiin tuotteistaa ja jakaa avoimena materiaalina ja jonka avulla eri toimijat muualla Suomessa voisivat järjestää vastaavan ...
Sapere: esikouluikäisten lasten ravitsemuskasvatusta ja ruokakulttuureihin tutustumista aistien avulla
(2022)
Sapere on ruoka- ja ravitsemuskasvatusmenetelmä, jossa lapset tutustuvat ruokaan, ravitsemukseen ja ruokakulttuureihin aistiensa avulla. Sapere-menetelmä soveltuu hyvin suomalaisen varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen ...
Ruokapalveluhenkilöstön näkemys ruokakasvatukseen kouluissa
(2022)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten koulujen ruokapalveluissa työskentelevät ammattilaiset kokevat ruokakasvatuksen. Työssä haettiin ruokapalvelualalla toimivien ammattilaisten näkemystä, ymmärrystä ja ...