Haku
Viitteet 1-10 / 23
Ketogeeninen ruokavalio lapsen epilepsian hoidossa : Reseptiikan ja ruokalistan kehittäminen
(2020)
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää reseptiikkaa ja ruokalistaohje modifioidun Atkinsin dieetin ruokavalio-ohjauksen ja ruokapalveluiden toteuttamisen tueksi Seinäjoen keskussairaalan ravitsemusterapiayksikölle. Kehitettyä ...
Ruoka ja mieli: ravitsemustutkimus ja -kasvatus yhteisövalmennus Reilussa
(2020)
Työn tavoitteena oli toteuttaa hyvää ravitsemusta edistäviä ravitsemuskasvatustilaisuuksia Buusti ry:n alaisen yhteisövalmennus Reilun asiakkaille. Reilun asiakaskunta koostuu eri-ikäisistä mielenterveyskuntoutujista. ...
Vegaanisten ruokareseptien testaus ja aistinvarainen arviointi: Case: Seinäjoen kaupungin ruokapalvelut
(2020)
Tämä opinnäytetyö on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa restonomi (ylempi AMK) -opiskelija (Björkman 2020) on omassa opinnäytetyössään tutkinut kasvisruokailua Suomen peruskouluissa sekä lukioissa. Tutkimuksessa selvitettiin, ...
Ruoan matka tuottajalta jätelaitokselle – Ruokahävikkivideo yläasteikäisille nuorille
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli jo kerätyn materiaalin lisäksi kehittää jokin asia, tapa tai
toimintamalli, jolla voitaisiin konkreettisesti vaikuttaa kohderyhmään kuuluvien nuorten
ruokailutottumuksiin ja -asenteisiin ...
Ravitsemusoppaan luominen jalkapallojuniorille : Case: SJK-junioreiden ikäluokat D13, C14 ja C15
(2020)
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on saada nuori jalkapalloilija ymmärtämään ravitsemuksen tärkeys harrastuksessa jaksamisessaan ja sitä kautta parantamaan heidän ravitsemustietämystään ja ruokavalintojaan. ...
ADHD-lasten ruokailun ja ravitsemuksen haasteet
(2023)
Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) on aktiivisuuden ja tarkkaavuuden toimintakykyä heikentävä kehityksellinen häiriö, joka ilmenee tarkkaamattomuutena, ylivilkkautena ja impulsiivisuutena. Niin kuin kaikkeen ...
Lasten ja nuorten ruokailutottumukset korona-aikana Vaasassa
(2021)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten koronapandemia on vaikuttanut lasten ja nuorten ruokailutottumuksiin vuosina 2020 - 2021. Vaikka ruokailutottumuksia pidetään tärkeänä aiheena, on vain vähän tietoa siitä, ...
Metabolinen oireyhtymä ja ruokavalio: opas ruokavalio-ohjauksen tueksi Seinäjoen terveyskeskukseen
(2021)
Tämän työn tavoitteena oli laatia kattava ja monipuolinen ruokavalio-opas Seinäjoen terveyskeskuksen asiakkaille, joilla on metabolinen oireyhtymä. Laadittua opasta hoitajat voivat jakaa asiakkaille ja käyttää apuna ...
Parantavaa ruokaa ja hyvinvointia sosiaalisessa mediassa : elintarvikkeiden markkinointiohjeistuksen kehittäminen somevaikuttajille
(2021)
Opinnäytetyössä käsiteltiin sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa elintarvikkeiden markkinointia. Työn tavoite oli aiheeseen liittyvän ohjeistuksen laatiminen sosiaalisen median vaikuttajille. Ohjeen laatimisen tueksi tutkittiin ...
Lähiruoka ja ruokakasvatus päiväkodissa : Case yksityinen päiväkoti
(2021)
Varhaiskasvatuksessa järjestettävä ruokailu on lakisääteistä ja sen tulee täyttää ravitsemussuositusten mukaiset ruoka- ja ravintoainekohtaiset suositukset. Varhaiskasvatuksessa ruoka edistää lapsen terveyttä ja hyvinvointia ...