Haku
Viitteet 1-10 / 17
Valio Oy Seinäjoki maitojauhepakkaamon sähköisen perehdytyksen luominen
(2020)
Henkilöstön perehdyttäminen on työturvallisuuslaissa määritelty (L 23.8.2002/738 Työturvallisuuslaki). Onnistuneen perehdytyksen avulla pystytään vähentämään työtapaturmia, säästämään aikaa ja rahaa, parantamaan laatua ...
Pakkauslinjaston homeseurantatuloksiin vaikuttavien tekijöiden selvitys
(2021)
Työn toimeksiantaja oli Valio Oy, Oulu. Työn tavoitteena oli tutkia tekijöitä, jotka voisivat aiheuttaa homeseurannan tuloksissa havaittua vaihtelua pikaripakkaamossa. Ilmiötä tutkittiin keskittämällä tutkimukset yhdelle ...
Tattarituotteen kemialliset analyysit leivonnan eri vaiheissa
(2021)
Tattari on viljakasvien tapaan hyödynnettävä valevilja, jota käytetään paljon gluteenittomissa elintarvikkeissa kuten leivissä ja leivonnaisissa. Kiinnostus gluteenittomaan ruokavalioon on kasvanut kuluttajien kesken ...
Ravintoloiden työskentelyhygienia- ja pintapuhtausselvitys omavalvontaohjeistuksen ja valvonnan perustaksi
(2022)
Opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää rekisteröidylle elintarviketoiminnalle suunnattu omavalvontaohjeistus elintarvikelain (297/2021) ja elintarvikehygienia-asetuksen (318/2021) muutosten johdosta, ohjeistaa ...
Maitojauheen ominaisuuksien hyödyntäminen laatikoiden valmistusprosessissa
(2021)
Tämä opinnäytetyö toteutettiin yhteistyössä Atria Suomi Oy:n kanssa. Tutkimuksen tavoittena oli selvittää, miten laktoosittoman maitojauheen ominaisuudet vaikuttavat paistopintaan, makuun, rakenteeseen, sekä koostumukseen. ...
Kosepti-idea: Kuivatun kuhan soveltuvuus elintarvikkeeksi
(2023)
Tämä opinnäytetyö toteutettiin itsenäisenä hankkeena, jonka tarkoituksena oli kehittää idean pohjalta konsepti kuivatusta kuhalastusta. Tavoitteena oli tuotekehityksen kautta tutkia, olisiko kuivatulla kuhalla potentiaalia ...
Gluteenipitoisuudet gluteenittomiksi markkinoiduissa tuotteissa
(2023)
Keliakia on autoimmuunisairaus, jossa viljan valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolessa tulehduksen ja suolinukan vaurioitumista, jolloin ravintoaineiden imeytyminen häiriintyy. Keliakiaa sairastaa n. 2 % Suomen väestöstä. ...
Broilerilevitteen säilyvyysmittaukset ja biomassan enterobakteerien määritys
(2022)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia broilerilevitteen säilyvyyttä, sekä tehdä broilerilevitteen raaka-aineen biomassalle lisätutkimuksia. Broilerilevite on PIKI-hankkeen kautta kehitelty kestävän kehityksen ...
Tuotekehitysprojekti retkiruoan maustekastikkeesta
(2023)
Opinnäytetyössä kehitettiin Nordicmeal Oy retkiruokiin maustekastiketta. Työ oli jatkumoa yrityksen aiemmin toteuttamasta tuotekehityksestä, ja sen pääasiallinen tarkoitus oli maustekastikkeen rakenteen sekä värin ...
Listerian kasvu kasviproteiinivalmisteessa
(2023)
Elintarvikeala on muuttunut kasvipohjaisten elintarvikkeiden lisääntyneen kulutuksen myötä. Markkinoilla on kasvava määrä erilaisia lihaa ja eläinperäisiä elintarvikkeita korvaavia valmisteita. Alan koulutussisältö on ...