Haku
Viitteet 1-9 / 9
Näytteenotto-ohjelman laatiminen Herkkujuustola Oy:lle
(2020)
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia Mouhijärvellä toimivalle Herkkujuustola Oy:lle uusi omavalvontasuunnitelmaan sisältyvä näytteenotto-ohjelma aikataulutettuna vuoden ajalle. Näytteenotto-ohjelmasta tuli käydä ilmi ...
Elintarvikejään mikrobiologisen laadun ja jään valmistus- ja käsittelyhygienian valvontaprojekti
(2022)
Tämä tutkimusprojekti kohdistettiin Porin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muutamiin myymälöihin ja tarjoilupaikkoihin. Kyseinen yhteistoiminta-alue kattaa Porin lisäksi Harjavallan ja Ulvilan kaupungit sekä ...
Ravintoloiden työskentelyhygienia- ja pintapuhtausselvitys omavalvontaohjeistuksen ja valvonnan perustaksi
(2022)
Opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää rekisteröidylle elintarviketoiminnalle suunnattu omavalvontaohjeistus elintarvikelain (297/2021) ja elintarvikehygienia-asetuksen (318/2021) muutosten johdosta, ohjeistaa ...
Elintarvikekuljetusten valvonnan kehittäminen
(2022)
Elintarvikevalvonnasta suurin osa tapahtuu yhteistoiminta-alueittain kuntien toimesta. Valvonnan toteutumista ohjaa aluehallintovirasto. Elintarvikevalvontaviranomaisia ovat eläinlääkäri, terveystarkastaja tai muu kunnallinen ...
Ravitsemuslaadun osaaminen ja koulutustarpeet terveystarkastajien kokemana
(2022)
Erilaisissa ruokapalvelupaikoissa tarjoiltavan ruoan ravitsemuslaadulla on suuri vaikutus suomalaisten ravitsemukseen ja hyvinvointiin. Monet työikäiset suomalaiset aterioivat säännöllisesti kodin ulkopuolella, jolloin ...
Myymälöiden makeistuotteiden lisäaineiden ja pakkausmerkintöjen lainmukaisuus
(2023)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia makeistuotteiden lisäaineiden ja pakkausmerkintöjen määräystenmukaisuutta Tampereen alueella. Työn tarkoituksena oli selvittää, millä makeisten pakkausmerkintöjen osa-alueella ...
Kinkku elintarvikkeen nimenä : Vaasan alueen ravintoloissa
(2024)
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Vaasan kaupungin alueen ravintoloiden tilanne kinkku-nimen käytön suhteen sekä luoda selkeä ohjeistus kinkku-nimen käytöstä ravintoloiden toimijoille. Työllä tehtiin kartoitusta Vaasan ...
Listeria monocytogenes -bakteerin esiintyminen palvelutiskimyymälöiden pintapuhtausnäytteissä
(2024)
Elintarvikehygienian noudattaminen on erittäin tärkeää varsinkin sellaisissa paikoissa, joissa käsitellään pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikehygienian toteutumista voidaan seurata monin eri ...
Elintarviketurvallisuuteen liittyvien epäkohtien toistuminen valvontakohteissa
(2024)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää elintarviketurvallisuuteen liittyvien epäkohtien toistuminen Oulun seudun ympäristötoimen elintarvikevalvonnan valvontakohteista. Työn tarkoituksena oli selvittää valvonta-alueelta ...