Haku
Viitteet 1-10 / 20
Valio Oy Seinäjoki maitojauhepakkaamon sähköisen perehdytyksen luominen
(2020)
Henkilöstön perehdyttäminen on työturvallisuuslaissa määritelty (L 23.8.2002/738 Työturvallisuuslaki). Onnistuneen perehdytyksen avulla pystytään vähentämään työtapaturmia, säästämään aikaa ja rahaa, parantamaan laatua ...
Prosessimuutoksen vaikutus sous vide -broilerituotteiden tuotelaatuun
(2019)
Työn tavoite oli vaihtoehtoisen sous vide -prosessin avulla muokata broilerituotteitta vastaamaan asiakkaiden toiveita. Ongelmiksi broilerituotteissa asiakkaat kokivat toisiinsa takertuneet lihat ja pakkauksessa olevan ...
Tuotantolinjaston tehokkuuden optimointi
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli kuvata siipikarjaleikkaamon kolmen lähes samanlaisen tuotantolinjaston nykytila ja tuottaa konkreettisia kehitysehdotuksia, joilla tuotantolinjaston läpimenoa saadaan nostettua pitämällä tunti- ...
Pakkausmateriaalin ja -kaasun vaikutus valmissalaatin laatuun
(2019)
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin pakkausmateriaalin ja pakkauskaasun merkitystä tuotelaatuun ja säilyvyyteen. Työn tarkoituksena oli testata ja löytää toimeksiantajalle valmissalaatin pakkaamiseen tarkoitetulle rasialle ...
Tuotannon optimointi: Yhteiskäsittely
(2023)
Opinnäytetyön tavoitteena oli separointilaitteiden energiankulutuksien tutkiminen. Tutkimustuloksia energiakulutuksista verrattiin eri separointilaitteiden välillä sekä selvitettiin lyhyiden ja pitkien ajojen energiankulutusten ...
Tattarituotteen kemialliset analyysit leivonnan eri vaiheissa
(2021)
Tattari on viljakasvien tapaan hyödynnettävä valevilja, jota käytetään paljon gluteenittomissa elintarvikkeissa kuten leivissä ja leivonnaisissa. Kiinnostus gluteenittomaan ruokavalioon on kasvanut kuluttajien kesken ...
IFS Food -laatujärjestelmän käyttöönotto
(2022)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Riitan Herkku Oy ja työ toteutettiin heidän sisaryritykselleen Dagsfood Oy:lle. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää tuotantolaitoksen nykytila sekä millaisia toimia IFS Food ...
Välipalaosaston hävikin selvitys
(2021)
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana on Atria Suomi Oy, ja työ on toteutettu Nurmon tehtaalla valmisruokaosastolla. Työn tavoitteena oli selvittää välipalaosastolla syntyvän hävikin määrää ja miettiä keinoja sen vähentämiseen. ...
Veden säästäminen raejuuston pesuprosessissa
(2022)
Elintarviketehtaissa puhdas vesi on välttämätön resurssi ja sen kulutus on suurta. Valion Seinäjoen tehtaalla veden kulutusta pyritään vähentämään, ja raejuuston pesu ja jäähdytys on yksi suuresti vettä kuluttava prosessi. ...
Leikkelepakkaamon pakkausmateriaalihävikki ja mahdolliset toimenpiteet sen vähentämiseksi
(2021)
Työn tavoitteena oli selvittää leikkelepakkaamon pakkausmateriaalihävikin määrä aamuisin ennen tuotannon aloitusta pakkauslinjakohtaisesti. Aihe rajattiin pelkkään pakkauskalvohävikkiin, sillä sitä syntyy eniten ja näin ...