Uutena Esimiehenä : Uutena esimiehenä aloittamisen haasteet
Luoma-aho, Emma (2015)
Luoma-aho, Emma
Tampereen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504305590
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504305590
Tiivistelmä
Tämä opinnäyte työ käsittelee uutena esimiehenä aloittamisen haasteita. Tutkimus tehtiin yleisellä tasolla. Tutkimuskysymyksenä oli millaisia haasteita uutena esimiehenä aloittaminen pitää sisällään. Tutkimus suoritettiin käyttämällä laadullista tutkimusmenetelmää. Tutkimuksessa haettiin tukea teoriassa esitettyihin haastetilanteisiin joita olivat esimerkiksi esimiehen asemaan nimittäminen, perehdytys, arvostuksen vastaanottaminen ja esimiestyön paine. Kysymykset esitettiin siten, että alan uudet esimiehet pääsivät vapaasti kertomaan kokemistaan haasteita, ja tuloksia vertailtiin hankittuun teoriaaineistoon. Aineistoa tutkimukseen kerättiin reilun vuoden sisällä aloittaneiden esimiehien teemahaastatteluilla.
Esimiestyön haasteita on vaikea määrittää yleisellä tasolla, sillä suurin osa haastetilanteista on riippuvainen työyhteisöstä. Suurimmaksi haasteeksi ilmeni kommunikointi työpaikan sisällä ja varsinkin omistajien kanssa. Toiseksi suurin ongelma tuntui olevan perehdytyksen puute, ja varsinkin hallinnollisten asioiden puutteellinen kouluttaminen. Myös oman aseman sisäistämisessä ilmeni osittain epäselvyyttä.
Esimiehet kuitenkin kokivat olevansa tyytyväisiä työpaikkaansa ja näkivät asemansa tuoman stressin pääasiassa positiivisena asiana. Suurimpana kehitettävänä asiana olisivat perehdytysmateriaalin luominen varsinkin esimiehille, sillä ravintola-ala on muutossykliltään hyvinkin vilkas, eikä erillistä perehdytysjaksoa aina ehdi suunnitelmien mukaan järjestää. Myös työyhteisöjen sisäisissä esimiesten palavereissa on kehittämisen varaa. Yhteisöllisyys esimiestiimin sisällä lisää tehtävien jakautumisen tasaisuutta, sekä selkeyttää esimiesten omia rooleja työyhteisössä. Tätä kautta myös työntekijöiden viihtyvyys paranee, kun esimiesten stressitaso lievenee
Esimiestyön haasteita on vaikea määrittää yleisellä tasolla, sillä suurin osa haastetilanteista on riippuvainen työyhteisöstä. Suurimmaksi haasteeksi ilmeni kommunikointi työpaikan sisällä ja varsinkin omistajien kanssa. Toiseksi suurin ongelma tuntui olevan perehdytyksen puute, ja varsinkin hallinnollisten asioiden puutteellinen kouluttaminen. Myös oman aseman sisäistämisessä ilmeni osittain epäselvyyttä.
Esimiehet kuitenkin kokivat olevansa tyytyväisiä työpaikkaansa ja näkivät asemansa tuoman stressin pääasiassa positiivisena asiana. Suurimpana kehitettävänä asiana olisivat perehdytysmateriaalin luominen varsinkin esimiehille, sillä ravintola-ala on muutossykliltään hyvinkin vilkas, eikä erillistä perehdytysjaksoa aina ehdi suunnitelmien mukaan järjestää. Myös työyhteisöjen sisäisissä esimiesten palavereissa on kehittämisen varaa. Yhteisöllisyys esimiestiimin sisällä lisää tehtävien jakautumisen tasaisuutta, sekä selkeyttää esimiesten omia rooleja työyhteisössä. Tätä kautta myös työntekijöiden viihtyvyys paranee, kun esimiesten stressitaso lievenee