The Grand Opening of the Academic Year 2014–2015 - tapahtuman henkilöstösuunnittelu ja -johtaminen
Paarma, Saana; Salo, Rosa (2014)
Paarma, Saana
Salo, Rosa
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201501131229
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201501131229
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on kirjoitettu Porvoon Campuksella järjestetyn lukukauden avajais-tapahtuman The Grand Opening of the Academic Year 2014–2015 pohjalta. Tapah-tuma oli tarkoitettu kaikille Porvoon HAAGA-HELIA:n toimipisteen opettajille, opis-kelijoille ja vaihto-opiskelijoille. Tapahtuman tarkoituksena oli toivottaa sekä vanhat että uudet opiskelijat ja opettajat tervetulleiksi aloittamaan uutta lukukautta campuksella. Tapahtuman järjestäjien sekä toimeksiantajan HAAGA-HELIAn toiveena oli tuoda esille Porvoon Campukselle ominainen yhteisöllinen ja lämmin ilmapiiri, sekä verkos-toituminen eri koulutusohjelmien kesken.
Opinnäytetyössä käydään läpi tapahtuman henkilöstösuunnitteluprosessia: vapaaehtois-ten työntekijöiden rekrytoimisprosessia, perehdyttämistä sekä johtamista tapahtumassa. Opinnäytetyössä käsitellään kehitysehdotuksia ja ohjeita tapahtuman seuraaville järjes-täjille, joita he voivat hyödyntää tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa.
Opinnäytetyön loppuun on koottu vapaaehtoistentyöntekijöiden perehdyttämiseen keskittyvä lukukauden avajaisten henkilöstösuunnitelma, jonka tarkoituksen on olla avuksi henkilöstön hankinta- ja suunnitteluprosessissa. Suunnitelmassa käydään läpi kyseiseen tapahtuman henkilöstön rekrytointi, perehdyttäminen sekä neuvoja joiden avulla vapaaehtoisten työn tekeminen olisi mahdollisimman mutkatonta tapahtuman aikana.
Vapaaehtoisille työntekijöille tehtiin kvalitatiivinen kysely, jonka vastauksia käytettiin apuna henkilöstösuunnitelman tekemisessä. Tapahtumaan osallistuvilla vierailla oli ta-pahtumapäivänä mahdollisuus kirjoittaa palautetta muun muassa tapahtuman ohjelmasta, tunnelmasta, ruoasta ja juomasta. Kyselyjen ja palautteiden perusteella pystytään arvioimaan tapahtuman toteutuksen ja vapaaehtoisten työtekijöiden perehdyttämisen onnistumista. Kyselyjen perusteella voidaan todeta, että vapaaehtoisten työntekijöiden perehdyttäminen onnistui hyvin tiukasta aikataulusta huolimatta. Tapahtuman vierailta saatiin myös paljon hyvää palautetta, tosin kritiikkiä tuli juoman ja ruoan vähyydestä.
Opinnäytetyössä käydään läpi tapahtuman henkilöstösuunnitteluprosessia: vapaaehtois-ten työntekijöiden rekrytoimisprosessia, perehdyttämistä sekä johtamista tapahtumassa. Opinnäytetyössä käsitellään kehitysehdotuksia ja ohjeita tapahtuman seuraaville järjes-täjille, joita he voivat hyödyntää tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa.
Opinnäytetyön loppuun on koottu vapaaehtoistentyöntekijöiden perehdyttämiseen keskittyvä lukukauden avajaisten henkilöstösuunnitelma, jonka tarkoituksen on olla avuksi henkilöstön hankinta- ja suunnitteluprosessissa. Suunnitelmassa käydään läpi kyseiseen tapahtuman henkilöstön rekrytointi, perehdyttäminen sekä neuvoja joiden avulla vapaaehtoisten työn tekeminen olisi mahdollisimman mutkatonta tapahtuman aikana.
Vapaaehtoisille työntekijöille tehtiin kvalitatiivinen kysely, jonka vastauksia käytettiin apuna henkilöstösuunnitelman tekemisessä. Tapahtumaan osallistuvilla vierailla oli ta-pahtumapäivänä mahdollisuus kirjoittaa palautetta muun muassa tapahtuman ohjelmasta, tunnelmasta, ruoasta ja juomasta. Kyselyjen ja palautteiden perusteella pystytään arvioimaan tapahtuman toteutuksen ja vapaaehtoisten työtekijöiden perehdyttämisen onnistumista. Kyselyjen perusteella voidaan todeta, että vapaaehtoisten työntekijöiden perehdyttäminen onnistui hyvin tiukasta aikataulusta huolimatta. Tapahtuman vierailta saatiin myös paljon hyvää palautetta, tosin kritiikkiä tuli juoman ja ruoan vähyydestä.